Politie Rotterdam Rijnmond

Avonduitgave zondag 7 mei

* FINALE GATORADE-CUP GOED VERLOPEN
(stand van zaken 21.30 uur)
ROTTERDAM - De finalewedstrijd van de Gatorade-cup tussen Ajax en PSV, die zondagmiddag in de kuip werd gespeeld, is goed verlopen. De politie Rotterdam - Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. De supportersscheiding heeft goed gefunctioneerd. De wedstrijd is door ongeveer 30.000 mensen bezocht. Bij het stadion arriveerden zondagmiddag vanuit Amsterdam 8 combitreinen en ongeveer 80 combibussen. Uit Eindhoven kwamen ongeveer 7000 supporters met ongeveer 130 combibussen. In een trein uit Amsterdam zijn tijdens de reis vernielingen aangericht. Bij aankomst in Rotterdam zijn 21 Ajax - supporters aangehouden. Uit het onderzoek kon hun individuele betrokkenheid niet direct blijken en daarom wordt er een nader onderzoek ingesteld. Na vaststelling van hun identiteit zijn ze heengezonden. Verder deden zich voor, tijdens en na de wedstrijd geen opvallende incidenten voor. Er zijn dertig mensen aangehouden voor onder andere: baldadigheid, belediging, vuurwerk gooien en vernieling. In het centrum van de stad was het in de middag gezellig druk en deden zich geen incidenten voor. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en vertrokken de Ajax- en PSV-supporters met het georganiseerd vervoer.

Ochtenduitgave zondag 7 mei

* MAN SCHIET ZICHZELF IN BEEN
ROTTERDAM-NOORD -Zondagmorgen vroeg omstreeks half drie kreeg de politie van het district Noord een melding van een schietpartij in de Benthuizerstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, was het slachtoffer van de schietpartij al naar het Erasmus MC gebracht. Na onderzoek bleek dat het slachtoffer, een 19-jarige Rotterdammer, een vuurwapen aan een andere knaap had laten zien en bij het bergen van het vuurwapen tussen zijn broeksband had hij een schot gelost. Hierdoor had hij zichzelf in zijn bovenbeen geschoten. Het vuurwapen had hij weggegooid voor dat hij naar het ziekenhuis ging. De politie heeft het wapen nog niet gevonden. Tegen de Rotterdammer wordt proces-verbaal opgemaakt.


* HENNEPKWEKERIJ IN WONING
ROTTERDAM-ZUID -De politie van het district Zuid ontdekte in de nacht van zaterdag op zondag tijdens een onderzoek in een woning aan de Pleinweg, een hennepkwekerij in een slaapkamer. Er stonden enige honderden hennepplanten. Met de stroomtoevoer voor de kwekerij bleek te zijn geknoeid. De hennepkwekerij zal worden ontmanteld. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Uitgave vrijdag 5 mei

* GATORADE CUP - AJAX - PSV
ROTTERDAM - Zondag 7 mei aanstaande spelen Ajax en PSV in het Feijenoord stadion de finale van de GATORADE-CUP. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Ongeveer dertigduizend mensen zullen de wedstrijd bezoeken. Uit Amsterdam worden zo'n 11.000 supporters verwacht en uit Eindhoven 6.000. Zowel in de voorbereiding als op de dag van de wedstrijd wordt nauw samengewerkt met de politie Amsterdam-Amstelland, Brabant Zuid-Oost en het Korps Landelijke Politie Diensten. Uitgangspunt van deze samenwerking, waarbij ook de gemeente Rotterdam een belangrijke rol speelt, is te zorgen dat de finale een sportief en gezellig evenement in Rotterdam wordt. Op de dag van de finale zal de politie nadrukkelijk aanwezig zijn. Vriendelijk zolang het kan en streng indien nodig. Verstoring van de openbare orde, in welke vorm dan ook, horen niet bij een sportief en gezellig evenement en zullen op geen enkele wijze getolereerd worden. Alle supporters uit Amsterdam en Eindhoven zullen met een speciale combiregeling rechtstreeks naar het stadion komen. Voor de aanvang van de wedstrijd verzorgen de K.N.V.B. en de clubs een amusementsprogramma. Voor supporters die niet in het bezit zijn van een kaartje voor de finale heeft het geen zin om naar Rotterdam af te reizen.


* MAN NEERGESTOKEN
HOOGVLIET - Politiemensen hielden donderdagavond een 46-jarige Rotterdammer aan voor een steekpartij. De man had bij een onenigheid met een 48-jarige huisgenoot, deze in diens woning aan de Desdemonastraat neergestoken. Het slachtoffer werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie werd gewaarschuwd. De verdachte ging er niet vandoor, maar wachtte de komst van de politie af en werd voor zijn woning aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze toedracht van het misdrijf.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Donderdagavond laat zijn twee Rotterdammers van 16 en 17 jaar oud aangehouden. Een politieman in burger zag dat drie knapen in de Havenstraat probeerden een vrouw te beroven van haar tas. Omdat de vrouw gilde en terug vocht lukte de beroving niet en gingen de jongens er vandoor. Ook het slachtoffer rende weg. De politieman kreeg assistentie van collega's waarna zij achter de jongens aangingen. Twee konden in de omgeving worden aangehouden. De twee Rotterdammers werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie van het district Rotterdam-West is op zoek naar het slachtoffer voor het doen van aangifte.


* VIADUCT BESCHADIGD DOOR TE HOOG BELADEN VRACHTWAGEN

SCHIEDAM -Het spoorwegviaduct over de A20 liep donderdagmiddag schade op nadat een te hoog beladen vrachtwagen de bovenzijde van het viaduct raakte. De chauffeur, een 39-jarige man uit Finland, was onderweg naar Schiedam en nam de verkeerde afslag, waardoor hij onder het viaduct doorreed. Toen hij merkte dat hij te hoog beladen was -de vrachtwagen vervoerde onder meer nieuwe bestelauto's- stuurde hij naar links, waar meer ruimte was om zijn weg te kunnen vervolgen. Zowel de bestelauto die hij vervoerde als het viaduct liepen bij deze manoeuvre schade op. Vervolgens kwam de chauffeur bij de Beneluxtunnel, waar hij alsnog niet verder kon. Voor de verkeersovertreding en de economische schade die geleden werd door de filevorming, werd de man in overleg met de Officier van Justitie een boete van 750 euro opgelegd, die de man direct betaalde. Voor de schade aan het viaduct wordt tegen de chauffeur proces-verbaal opgemaakt.