Politie Hollands Midden

Datum: 8 mei 2006

Hillegom Vrachtauto schept fietsster Op vrijdag 5 mei, rond 08.30 uur, is op de rotonde van de Meerlaan met de Olympiaweg een 45 jarige fietsster uit Hillegom geschept door een vrachtauto met aanhanger. De vrachtautochauffeur een 56 jarige man uit De Hoef reed over de Olympiaweg, komende uit de richting van de Leidsestraat. Op de rotonde sloeg hij rechtsaf, de Meerlaan in. Hij verleende geen voorrang aan de fietsster. De fietsster kwam ten val. Zij raakte gewond aan het hoofd en is naar het LUMC overgebracht. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan van de aanrijding.

Hillegom Taxichauffeur mishandeld Een taxichauffeur heeft aangifte gedaan van mishandeling. Een klant die op het Leidseplein in Amsterdam was ingestapt bracht hij naar Hillegom. De klant wilde nog even pinnen om de taxirit te kunnen betalen. Al snel bleek dat de klant, een 24 jarige man uit Hillegom, zijn limiet bereikt had en de taxirit niet kon betalen. Hierop wilde de taxichauffeur een onderpand hebben zodat de klant later kon betalen. De klant reageerde hierop agressief en wilde uitstappen. De chauffeur pakte hem beet waarop de man de chauffeur beet en schopte. De man is er vervolgens vandoor gegaan. De chauffeur belde direct de politie, het was inmiddels maandag 8 mei rond 03.55 uur. Agenten konden op basis van het signalement een verdachte aanhouden. De verdachte is vanochtend gehoord en verklaart niets met de mishandeling te maken te hebben. Hij zou geen taxi genomen hebben. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Katwijk Politie neemt aangifte van mishandeling op De politie heeft op zondag 7 mei een aangifte van mishandeling opgenomen. Een 23 jarige Katwijker deed aangifte nadat hij die dag omstreeks 01.30 uur, in een uitgaansgelegenheid aan de Tramstraat in zijn gezicht was geslagen. De jongen liep naar de uitgang om naar huis te gaan toen hij onbewust bij een opstootje betrokken werd. Hij werd direct in zijn gezicht geslagen. De slag zorgde voor verwondingen op het gezicht. Twee getuigen verklaarden ook dat de Katwijker zonder enige reden werd geslagen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Noordwijkerhout Jongens geslagen door automobilist Twee jongens van 16 jaar uit Noordwijkerhout zijn op vrijdag 5 mei, omstreeks 02.00 uur, geslagen door een nog onbekende automobilist. De jongens fietsten met nog een vriend na een avondje stappen in Noordwijk over het Westeinde naar huis. Onderweg wilde een bestelbus hen inhalen. De bestelbus haalde in maar sneed het drietal dan wel niet opzettelijk af. Daarna zette de bestuurder de bestelbus aan de kant en ging op de jongens af. Hij gaf twee van hen klappen in het gezicht en gooide een fiets van hen in de bosjes. Vervolgens is de man weer in zijn auto gestapt en weggereden. De jongens hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek en heeft een verdachte op het oog.

Rijnsburg/ Leiden Twee verdachten aangehouden voor inbraken Twee verdachten, een 18 jarige Leidenaar en een 17 jarige Leidenaar zijn op maandag 8 mei, rond 02.10 uur, aangehouden op verdenking van poging inbraak op een kantoor aan de Sandtlaan in Rijnsburg. Een oplettende getuige belde de politie nadat hij twee jongens bij het kantoor had zien rondlopen met veel interesse voor het bedrijf. De politie ging ter plaatse en vond daar een tas met inbrekerswerktuigen. De verdachten waren inmiddels op een scooter weggereden. Agenten zetten de achtervolging in. De scooter werd op de Brouwerlaan achterhaald waarna de twee van de scooter af sprongen en wegrenden. Twee agenten zetten te voet de achtervolging in en konden de twee aanhouden. De twee Leidenaren zijn op het bureau ingesloten. De scooter bleek gestolen te zijn, bij de diefstal waren ook twee helmen weggenomen. Een van de verdachte had een helm in het bezit. Een tweede helm, mogelijk de andere gestolen helm, werd diezelfde nacht aangetroffen bij een inbraak in een bedrijf aan de Flevoweg in Leiden. Daarbij werd een raam ingeslagen, maar dit gaf waarschijnlijk niet genoeg mogelijkheden om naar binnen te kunnen. Uit het bedrijf is niets weggenomen. De politie onderzoekt of de twee verdachten ook in aanmerking komen voor deze inbraak.

Sassenheim Ramkraak op kledingwinkel Met een auto hebben onbekenden op vrijdag 5 mei de voordeur van een kledingwinkel gevestigd aan de Havenpoort in Sassenheim kapot gereden. De melding bereikte de politie omstreeks 04.55 uur. Een getuige had de politie gebeld nadat hij een klap gehoord had en vervolgens een witte auto met hoge snelheid zag wegrijden. De politie is direct ter plaatse gegaan maar heeft de daders niet meer kunnen achterhalen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan een groot aantal kledingstukken is uit de winkel gestolen. De technische recherche van de politie doet onderzoek naar achtergelaten sporen die kunnen leiden naar de daders.

Leiden Man bedreigd vrouw met bierfles De politie heeft op zondag 7 mei, omstreeks 14.05 uur, een 24 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij met een kapot bierflesje een vrouw op de Boerhaavelaan had bedreigd. De man die vaker voor overlast zorgde in de buurt van de Rijnsburgerweg stond tegen een prullenbak aan te toiletteren. Een omwonende die langsreed zei hier wat van. De man reageerde echter heel agressief op haar en sloeg een bierflesje die hij in de hand had kapot. Hij bedreigde de vrouw met het bierflesje. De vrouw kon wegkomen en belde de politie. De verdachte kon worden aangehouden. De man is ingesloten op het bureau en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Leiden Vrouw met spuitbus in het gezicht gespoten De politie heeft aangifte opgenomen van een 41 jarige Leidse. De vrouw fietste op zondag 7 mei rond 09.10 uur over het Stadspolderpad toen zij drie jongens op de weg zag lopen. De jongens gingen netjes aan de kant voor haar. Toen zij tussen hen doorreed werd zij echter door een van de jongens met een spuitbus in het gezicht gespoten. Zij reageerde daar niet op waarna een van de jongens haar achterna kwam rennen en nogmaals in het gezicht spoot. De vrouw is snel doorgefietst en is naar het LUMC gegaan waar zij nagekeken is. De politie is een onderzoek gestart naar de drie verdachten.

Alphen aan den Rijn Bedreigd met mes

De politie stelt een onderzoek in naar een mishandeling van een 17 jarige Alphenaar. De Alphenaar werd in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei omstreeks 00.30 uur bij het Zegerplas ter hoogte van 'Wet en Wild' door een jongen bedreigd met een mes en door hem enkele keren in het gezicht geslagen toen hij geen geld gaf. De onbekende jongen is daarna doorgelopen met twee anderen die ten tijde van de bedreiging en de mishandeling op enige afstand stonden.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vernieling De politie heeft in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 mei twee Alphenaren van 19 en 26 jaar aangehouden op verdenking van vernieling van een houten schuttingdeur. De mannen hielden zich luidruchtig en verdacht op bij een woning aan de Volkerak. Een van de mannen zou vervolgens de deur hebben ingetrapt waarna ze de tuin van de woning waren ingelopen. De mannen liepen kort daarna weer weg in de richting van het Haringvliet. De politie heeft de mannen in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Alphen aan den Rijn Aanrijding

Zaterdag 6 mei om 17.30 uur vond op de kruising Staalweg/ Kalkovenweg een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto. Een 21 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Kalkovenweg in richting van de Poortwachter. Op de kruising met de Staalweg sloeg hij linksaf, maar zag daarbij een 45 jarige plaatsgenoot op een scooter over hoofd. De scooter werd geschept waarna de bestuurder via de motorkop diverse keren over de kop sloeg en vervolgens in de berm terechtkwam. Hij werd met onder andere een beenbreuk overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Alphen aan den Rijn Inbraak in bedrijf

In de avond van zondag 7 mei is ingebroken in een kledingzaak aan de Dreespassage in het centrum. Men heeft het glas van de voordeur vernield waarna men lerenjassen heeft weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Auto weg na inbraak

In een woning aan de Charlotte van Pallandtlaan is in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 mei ingebroken. Nadat men via het gaatjes boren in de woning wist te komen, heeft men binnen de autosleutels gevonden en vervolgens ook de auto, een Audi A4, weggenomen. Behalve de auto werden ook onder andere een televisie en een tas weggenomen. De auto staat inmiddels als internationaal gestolen gesignaleerd.

Nieuwkoop Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij bij een snackbar aan het Kennedyplein. Een aantal vrouwen raakte in een vechtpartij met elkaar verwikkeld nadat twee jongens het met elkaar aan de stok hadden gekregen. Toen één van de jongens via de achteruitgang van de snackbar wist weg te komen ontstond aan de voorzijde van de snackbar onenigheid met een medewerkster en een groep personen. De medewerkster en drie vrouwen uit de groep raakten hierna met elkaar in gevecht. De politie heeft inmiddels diverse aangiftes opgenomen en doet verder onderzoek.

Noorden Verkeersongeval

Zondag 7 mei om 19.30 uur vond op de Simon van Capelweg een verkeersongeval plaats tussen twee personenauto's Een 35 jarige bestuurder uit Noorden reed vanuit de richting van Nieuwkoop en wilde bij een woonerf linksaf slaan. Op dat moment ontstond een aanrijding met een 23 jarige Alphenaar die in tegenovergestelde richting reed. De bestuurder werd voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Een 22 jarige inzittende en plaatsgenoot werd met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een andere inzittende van deze auto, een 20 jarige man uit Noord, werd zwaar gewond naar het LUMC vervoerd. De bestuurder van de andere auto en zijn drie kinderen bleven ongedeerd. Zijn 38 jarige echtgenote is voor controle naar het AMC overgebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de aanrijding. De weg is tot 22.00 uur afgesloten geweest.

Ter Aar Aanrijding

Zaterdag 6 mei even na 11.00 uur vond op de Langeraarseweg een aanrijding plaats tussen een 28 jarige voetganger uit Woerdense Verlaat en een 67 jarige fietsster uit Ter Aar. De vrouw fietste uit de richting van Nieuwveen en reed tegen de man aan die vanachter een bus de weg opliep naar zijn geparkeerde auto. De vrouw kwam ten val en liep een gat op in haar hoofd en een gebroken sleutelbeen. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De man bleef ongedeerd.

Zoeterwoude-Rijndijk Verdachte inbraak in bedrijfspand aangehouden

De politie heeft zaterdagavond 6 mei een nog onbekende verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Rijneke-boulevard. Rond 23.15 uur kregen surveillerende agenten een melding van een inbraakalarm. Van het bedrijfspand bleek een ruit te zijn ingeslagen en een kluis uit een kantoor gesleept. Terwijl men bezig was deze in een auto te laden, kwam de politie. De politie zag dat twee personen in een auto op de vlucht sloegen. Deze auto reed, achtervolgd door de politie, met hoge snelheid via de N11, de A4 en de Burgemeester Detmersweg in de richting van Stompwijk. Op de kruising Geerweg/Slootweg verloor de bestuurder de macht over het stuur na een aanrijding met een andere personenauto. De inzittenden daarvan, een 22-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Zoetermeer, bleven ongedeerd. De twee personen uit de vluchtauto renden het terrein van een boerderij op. De politie heeft dit afgezocht en heeft daarbij een van hen aangetroffen en aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De recherche van het politiedistrict Rijn- en Veenstreek stelt een onderzoek in.

Bodegraven Aanhoudingen na belemmeren politiewerk en mishandeling van agent

De politie heeft zondag 7 mei rond 01.45 uur aan de Karel Doormanstraat drie mannen aangehouden. Twee van hen, een 48 jarige man uit Bodegraven en een 20 jarige man uit Alphen aan den Rijn belemmerden agenten in hun werk om een 17 jarige man uit Bodegraven aan te houden. De politie was achter hem aangegaan nadat ze zagen dat hij zich verdacht ophield in de winkelpassage aan de Marktstraat. Toen de agenten op hem afliepen zette hij het op een rennen. De agenten die de achtervolging op hem hadden ingezet vonden hem in een tuin. Daar wilde hij van geen kant en kreeg daarbij hulp van de andere twee verdachten. Ook zag hij kans om een agent in het gezicht te stompen. Met hulp van meer agenten werden de verdachten aangehouden en meegenomen. Uiteindelijk zijn zij in de loop van zondag weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie houdt schennispleger aan

De politie heeft op zaterdag 6 mei rond 18.50 uur bij het winkelcentrum aan de Swadenburg een 51 jarige man uit Waddinxveen aangehouden. In een dronken toestand haalde hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Een jong meisje uit Gouda werd daar ongewild getuige van. Een beveiliger van het winkelcentrum vatte de man in zijn kraag en droeg hem over aan de politie. De verdachte werd in de loop van zondag 7 mei weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op voor het plegen van openbare schennis.

Gouda Politie verricht aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

De politie heeft op zaterdag 6 mei rond 00.55 uur aan de Hoge Gouwe drie mannen uit Gouda van 20, 22 en 23 jaar aangehouden omdat tegen het drietal verdenkingen waren gerezen dat zij een autoruit van een daar geparkeerde auto hadden vernield. Surveillerende agenten zagen de mannen zich daar ophouden of ze iets aan het uitspoken waren. De agenten reden op ze af en op weg daar naar toe zagen ze de langs de weg geparkeerde auto met ingeslagen ruit staan. Een getuige bracht het een en ander in verband met het drietal waarna de agenten overgingen tot aanhouding van de drie. In de loop van de zaterdag werden de verdachten weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Automobilist rijdt fietsster aan

De politie heeft op zondag 7 mei rond 20.40 uur hulp verleend bij een aanrijding op de kruising Kattensingel met de Nieuwe Gouwe O.Z., de Wachtelstraat en de Hoge Gouwe. Een 16 jarig meisje uit Gouda stak met haar fiets de kruising over en werd daar geschept door een 24 jarige automobiliste uit Gouda. Laatstgenoemde vergat voorrang aan de fietsster te verlenen. De verkeerslichtinstallatie werkte op dat moment niet. Het meisje is mogelijk met een polsbreuk overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Nieuwerbrug Brandstichting en vechtpartij

De politie is bezig met een onderzoek naar een vechtpartij en brandstichting op het volkstuinencomplex 'De dubbele Wiericke' aan de Gravin Margarethastraat. Beide incidenten vonden vrijdagavond 5 mei tussen 21.00 en 22.00 uur plaats. Bij de vechtpartij werd een 19 jarige jongen uit Nieuwerbrug en twee jongens uit Bodegraven van 18 en 19 jaar, geslagen en geschopt door een groep van tussen de tien en twintig jongeren. De twee 19 jarigen moesten zich aan hun verwondingen in het Hofpoort in Woerden laten behandelen. De jongeren kenden elkaar uit eerdere ontmoetingen waarbij ook geslagen zou zijn. Bij de brand ging een blokhut en schuur in vlammen op. Aan de hand van het brandbeeld gaat de politie uit van brandstichting. Wel stelt de technische recherche van Politie Hollands Midden daar nog een onderzoek naar in. De blokhut en het tuinhuisje waren van de vader van één van de mishandelden. De politie denkt dan ook dat de dadergroep, waarvan zij een aantal namen denkt te kennen, verantwoordelijk is voor beide incidenten. Aanhoudingen zijn nog niet verricht. De politie roept eventuele getuigen op om zich te melden via 0900-8844 of aan het politiebureau. Ook kan men belangrijke informatie voor het onderzoek melden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ouderkerk a/d IJssel Politie onderzoek vernieling aan boot

De politie doet onderzoek naar de vernielingen aan een aan de IJsseldijk Noord afgemeerde boot van een 38 jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel. In de stuurhut was een paneel van een dashboard gesloopt, een portofoon vernield en ook was een brandblusser buiten leeggespoten en in het water gegooid. Surveillerende agenten zagen zaterdag 6 mei rond 17.45 uur de poederwolk van de brandblusser in 1e instantie aan voor rook en dachten aan brand. Toen de agenten bij de boot kwamen schoten een vijftal knapen weg, twee van hen probeerden zwemmend weg te komen. Een passerend bootje bracht hen echter weer bij de agenten. De politie heeft de namen van de jongens uit Ouderkerk aan den IJssel in de leeftijd van 14 tot 17 jaar genoteerd en doet nader onderzoek omdat er werd gesproken over een grotere groep jongere jeugd die daar ook was geweest. De eigenaar van de boot heeft aangifte gedaan.

Waddinxveen Motorrijder komt ten val

Een 35 jarige man uit Waddinxveen raakte op zaterdag 6 mei rond 17.00 uur op de Zuidelijke Rondweg de controle over zijn motorfiets kwijt waardoor hij ten val kwam. De man raakte de controle kwijt omdat zijn motor begon te haperen. Net schaafwonden en voetletsel werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --