Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Man aangehouden na huiselijk geweld tegen ex

Publicatiedatum: 8-5-2006 13:04:14

Arnhem - De Arnhemse politie heeft zondagavond een 25-jarige man uit die stad aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 21-jarige ex-vriendin. De twee kregen ruzie bij de overdracht van hun anderhalf jarig kind in een woning in de wijk Klarendal. De Arnhemmer zou daarbij volgens het slachtoffer geprobeerd hebben haar met kind en al van een trap te duwen. Eenmaal buiten zou de vrouw nog enkele klappen hebben moeten incasseren. Toen de broer van het slachtoffer, een 22-jarige man, daarbij wilde ingrijpen zou ook hij door de Arnhemmer zijn geslagen. Beiden raakten evenwel niet zichtbaar gewond maar meldden zich na het voorval wel bij de politie voor het doen van aangifte. Agenten gingen daarop later naar de woning van de Arnhemmer en hielden hem daar aan. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie vindt tientallen verkeersborden bij woningbrandje
Publicatiedatum: 8-5-2006 13:03:28

Velp - De Velpse politie heeft zondagochtend bij een woningbrandje aan de Kerkallee een vondst gedaan van zo'n 40 verkeersborden. De bewoner, een 28-jarige man, had tegenover de politie verklaard dat de borden niet zijn eigendom waren en deed er afstand van.

Omstreeks kwart over acht werden politie en brandweer gewaarschuwd voor een brandje in het pand. De bewoner bleek het vuur zelf al geblust te hebben, waarop de brandweer na controle weer kon vertrekken. Volgens de Velpenaar was tijdens zijn slaap een brandend lampje op beddengoed gevallen waardoor brand was ontstaan. De man was ongedeerd gebleven. Intussen was het de agenten wel opgevallen dat er veel verkeersborden aan de muur van het pand hingen. De politie heeft de partij daarop meegenomen en bij de gemeente gedeponeerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer vast na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 8-5-2006 13:02:44

Arnhem - Een 40-jarige Arnhemmer is zondag door de politie in verzekering gesteld in verband met winkeldiefstal, waarvoor hij eerder was opgepakt. De man wordt beschouwd als een zogenoemde veelpleger. Beveiligingspersoneel had de Arnhemmer rond vier uur betrapt bij een zaak aan de Jansplaats in zijn woonplaats. De man zou aan de haal zijn gegaan met enkele flesjes parfum en scheermesjes ter waarde van ruim 160 euro. Nadat de Arnhemmer aan de politie was overgedragen werd de buit teruggegeven aan de zaak en aangifte gedaan. De Arnhemmer bleek gebruik te hebben gemaakt van speciaal geprepareerde tas om het alarm te kunnen omzeilen. Justitie beslist verder wat er met de man gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Negen bekeuringen bij aangekondigde verkeerscontroles
Publicatiedatum: 8-5-2006 13:02:09

Rheden/Rozendaal - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft zondag bij vooraf aangekondigde controles in de gemeentes Rheden en Rozendaal negen keer proces-verbaal opgemaakt. In totaal 1043 bestuurders waren daarbij aan een controle onderworpen. Het VHT besteedde speciaal aandacht aan snelheid, gordel en helmgebruik en alcohol. Er werd gedurende de middag en vroege avonduren gecontroleerd in Ellecom (Middachterallee), Rheden (Arnhemsestraatweg) en Rozendaal (Schelmseweg). In totaal 2 snelheidsovertreders vielen door de mand, 6 automobilisten kregen een bon voor het rijden zonder gordels. Tegen één bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed met een promillage van 0,64 (ongeveer één keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---