Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 8 mei 2006

ABN AMRO biedt talentvolle studenten unieke en exclusieve zomerstage

ABN AMRO introduceert deze zomer een unieke en exclusieve zomerstage voor ambitieuze masterstudenten en derdejaars academische bachelors (collegejaar 2005/2006). Gedurende acht weken krijgen tien jonge talenten de kans om alle ins en outs van de dynamische wereld van Investment Banking te leren kennen tijdens het zogenoemde summer internship. ABN AMRO is de eerste bank in Nederland die studenten de mogelijkheid biedt te investeren in de toekomst met een inspirerende leertraject op het hoogste niveau van financiële dienstverlening in de zomerperiode.

Tijdens de uitgebreide zomerstage draaien de studenten mee op één van de Investment Banking Units. Van Corporate Finance tot de Dealing Room. Ze leren hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat, krijgen workshops, bestuderen hun eigen cases en krijgen intensieve persoonlijke begeleiding. Daarnaast worden diverse sociale en zomerse evenementen, zoals borrels en barbecues, georganiseerd. Op die manier werken de studenten niet alleen aan hun cv, maar ook aan hun netwerk.

Het idee voor het summer internship is geboren uit de behoefte van studenten om in verband met het nieuwe onderwijssysteem stage te lopen gedurende de zomerperiode. Bij meerdere universiteiten wordt immers niet langer de ruimte geboden om tijdens de collegeperiodes stage te lopen. Hierdoor zijn studenten genoodzaakt uit te wijken naar de zomer. ABN AMRO is de eerste bank in Nederland die de studenten tegemoet komt met een zomerstage.

Het summer internship van ABN AMRO begint op 10 juli en eindigt op 1 september. Studenten die meer uit hun zomer willen halen kunnen zich voor 5 juni aanmelden. Meer informatie over het summer internship én inschrijfformulieren: [ http://www.abnamro.nl/werken ]www.abnamro.nl/werken.