Gemeente Eindhoven

Persbericht 1 mei 2006, 131

Gezondheidsmaand op de Schakel

Op maandag 8 mei aanstaande start op basisschool de Schakel en peuterspeelzaal de Kikker een themamaand Gezondheid met een feestelijke opening. Om half 9 âs ochtends staat iedereen op het schoolplein voor een warming-up door sportdocenten van Sportcomplex Eindhoven Noord. Na afloop verzorgt de GGD een gezond ontbijt en krijgen alle kinderen een tandenborstel uitgereikt.

Activiteiten

Na de opening gaan alle klassen gedurende drie weken zelf aan de slag met de door hen gekozen themaâs over gezonde voeding, bewegen en mondgezondheid. Zo knutselt de hele school op vrijdagmiddag 19 mei creatief aan gezonde traktaties en is er op woensdag 31 mei een sportdag in het Philips Van Lenneppark. De themamaand wordt feestelijk afgesloten met een schoolfeest op donderdagavond 1 juni vanaf 18.30 uur. Voor het feest worden ook alle ouders en de buurtbewoners uitgenodigd. De kinderen presenteren de resultaten van een maand aandacht voor gezondheid, er zijn beweegtests voor de kinderen en de GGD is aanwezig met een âtestlijnâ waarbij volwassenen hun vetpercentage en bloeddruk kunnen laten meten en glucose en cholesterol kunnen laten prikken.

Samenwerking

De samenwerking tussen basisschool de Schakel, de GGD Eindhoven en Sportcomplex Eindhoven Noord vindt plaats in het kader van de campagne âDe Familie Lekkerbek in balansâ¦â. Deze campagne vraagt aandacht voor het groeiende probleem van overgewicht. Eten en bewegen moeten in balans zijn om een gezond gewicht voor nu en in de toekomst te behouden. Een gezond gewicht voorkomt veel lichamelijke én psychische problemen. De boodschap van de Familie Lekkerbek is: zorg dat je in balans blijft met een gezond gewicht. Gezond eten is lekker en bewegen is leuk!
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.

(c) 2006 Gemeente Eindhoven