Waterschap Roer & Overmaas


08-05-2006

Openbare bekendmaking: ontwerpplan van aanpak voor de realisatie van vismigratiepassages in de gemeente Roermond

Vistrap in de Roer en de Hambeek
Het waterschap Roer en Overmaas heeft een ontwerpplan van aanpak opgesteld voor de realisatie van vismigratiepassages in de gemeente Roermond. Ingezetenen en belanghebbenden kunnen vanaf 11 mei 2006 inspreken op dit ontwerpplan.

Strekking
Het ontwerp-besluit omvat een plan van aanpak, waarbij een pakket maatregelen wordt vastgesteld om vismigratie mogelijk te maken. De maatregelen houden o.a. dat in de Molentak van de stedelijke Roer een vistrap wordt aangelegd, met een visgeleidingssysteem bij de ECI-centrale. Bij de vistrap in de Hambeek worden de overlaten toegankelijk gemaakt voor alle vissoorten.

Terinzagelegging
Het plan van aanpak ligt met ingang van 11 mei 2006 gedurende vier weken ter inzage in het waterschapshuis, Parklaan 10 te Sittard. U kunt de stukken ook inzien in het gemeentehuis van Roermond.

Inspraak
Iedere belanghebbende en ingezetene heeft de mogelijkheid om op het ontwerp te reageren.
Schriftelijke zienswijzen dient u te richten aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Roer en Overmaas, postbus 185, 6130 AD Sittard. Voor een mondelinge zienswijze of meer informatie dient u contact op te nemen met de afdeling Nieuwe Werken en Onderhoud.