Ingezonden persbericht


8 mei 2006

Heliview: productiviteit in non-profit sector in gedrang door ICT problemen

Van alle sectoren in Nederland is de non-profit sector, naast de commerciële dienstverlening, het meest informatie intensief. In deze sector is één op de zeven managers ontevreden met de snelheid waarmee informatie kan worden opgevraagd. Meer frustratie is er echter nog over de opslag van informatie, eenderde van de managers vindt dit binnen de eigen organisatie onvoldoende. Dit blijkt uit de ICT Productivity Monitor van Heliview, een recent onderzoek onder 600 managers.

Een matige beschikbaarheid en opslag van informatie veroorzaakt problemen en resulteert in een onvoldoende productiviteit van werknemers. Ook heeft 14% van de managers in de overheid, onderwijs en zorgsector twijfels over de betrouwbaarheid van het informatiebeheer. Dit ondanks de gevoeligheid van informatie in deze sector. Binnen de commerciële dienstverlening is slechts 4% minder tevreden met de beveiliging van informatie en ook de beschikbaarheid van informatie wordt veel beter gewaardeerd. Meer dan in andere sectoren wijten managers in de non-profit sector deze problemen aan ICT. Volgens 46% van de managers is de IT infrastructuur onvoldoende 'service gericht' en 44% geeft aan dat de gebruikte applicaties problemen veroorzaken. In de commerciële dienstverlening ligt volgens een kwart van de managers het probleem op ICT gebied en worden de matige opslag en beschikbaarheid van informatie vooral veroorzaakt door organisatorische problemen.

Naast een vaak negatieve houding ten aanzien van de IT infrastructuur en de gebruikte applicaties, lijkt er vooral ook sprake van een management issue op ICT gebied in de non-profit sector. 35% van de algemeen managers is ontevreden met de wijze waarop IT management momenteel is georganiseerd. Wel geeft bijna driekwart van de onderzochte managers aan dat er actie wordt ondernomen op de belangrijke knelpunten.

Over Heliview:
Heliview Research is een full-service marktonderzoekbureau gespecialiseerd in business to business onderzoek op het gebied van Informatietechnologie, Telecommunicatie, Mobiliteit, HRM, Charitatief, Financieel, Facilitair en Milieu.

Voor meer informatie over dit persbericht, Heliview of onze producten kunt u contact opnemen met: Vincent de Pooter, BU Manager ICT (vincent.de.pooter@heliview.nl) Heliview, Lage Mosten 1-5, 4822 NJ Breda, tel: 076-5484000

Of bekijk onze website: www.heliview.com.