Lintje voor Professor Dr. Anjo J.P. Veerman

Specialist leukemie onderscheiden

NOORDWIJKERHOUT, 20060508 -- Professor Dr. Anjo J.P. Veerman van de afdeling kindergeneeskunde, hemato-onco-immunologie van het VU in Amsterdam ontving op 28 april j.l. van H.M. Koningin Beatrix een lintje met het Officiersschap in de orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld tijdens het Internationale Leukemie Congres in Noordwijkerhout.


Voor een zaal met internationale specialisten op het gebied van leukemie nam Veerman de onderscheiding in ontvangst. Een mooi moment in zijn carrière, omdat hij binnenkort afscheid zal nemen als specialist van het VU. Maar de betrokkenheid bij kinderkanker zal niet verloren gaan, aangezien Dr. Veerman ook zitting heeft in de Wetenschappelijke Advies en in die hoedanigheid betrokken blijft bij de Stichting Estella Fonds. Dit fonds (www.estellafonds.nl) garandeert professionele hulp met een zakelijke aanpak. In januari 2006 is mede dankzij hun steun een kinderkankerkliniek in Manado, Indonesië geopend en binnenkort start er een nieuw onderzoeksproject in Queen Elizabeth Central Hospital in Malawi. Dit project omvat preoperatieve chemotherapie bij kinderen met het Wilms' tumor.

Dr. Veerman is onlangs aangesteld als hoogleraar aan de Gaja Mada Universiteit Yogyakarta te Indonesië en neemt eind mei afscheid van de VU in Amsterdam.




Estella Fonds