Ingezonden persbericht


Verkiezing Kunstenaar van het Jaar breidt uit

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar beleeft dit jaar zijn vierde editie. Nieuw is daarbij de verkiezing 'Briljanten Kunstenaar van het Jaar'. Met ingang van dit jaar is deze verkiezing, net als de verkiezing Talent van het Jaar, onderdeel van de verkiezing Kunstenaar van het Jaar. Voor deze eretitel komen beeldend kunstenaars in aanmerking die ouder zijn dan 65 jaar.

De prijs bestaat behalve uit de eer en een oorkonde, uit een geldprijs van ¤ 1.000,-. De prijs wordtt op zondagmiddag 12 november in Rotterdam aan de winnaar overhandigd.

De verkiezing Kunstenaar van het Jaar is de grootse en oudste stemming over de waardering van Nederlandse beeldend kunstenaars van ons land en de in brede kring meest gewaardeerde. De meervoudig getrapte opzet en integere uitwerking dragen daaraan bij. Een panel van circa 200 kunstkenners, een nominatieronde en drie stemronden zorgen ervoor dat de uitslag een betrouwbare indruk geeft van de actuele waardering van Nederlandse kunstenaars.

Jaarlijks wordt daarvoor de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars opgesteld met op de eerste plaats de Kunstenaar van het Jaar. De afgelopen jaren waren de winnaars Corneille (2003), Jurriaan van Hal (2004) en Jacques Tange (2005). De prijs voor de Kunstenaar van het Jaar bestaat behalve uit de eer, uit een geldprijs van ¤ 10.000,-.


---

Aanvullende informatie: Stichting Kunstweek, telefoon 0162-589 585 (David Polak, voorzitter van het bestuur), website www.kunstweek.nl en e-mail els.debar@kunstweek.nl.