Gemeente Geldrop-Mierlo


Basisschool den boogerd verdient brabants veiligheids label

Donderdag 27 april kreeg basisschool Den Boogerd in Mierlo het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) uitgereikt. Hiermee hebben we nu vijf `BVL-scholen' in de gemeente. Theo Beks, de BVL-adviseur van de Provincie, reikte het Label uit tijdens een feestelijke bijeenkomst. Tegelijkertijd werd de verkeersouder van de school, Nicola Caverlé, uitgeroepen tot "verkeersouder van de maand". Zij is de motor achter het project in Mierlo en werd voor het vele werk door 3VO beloond met deze titel én een medaille!

Het aantal jeugdige verkeersslachtoffers is nog steeds te hoog. Eind 1996 is daarom het BVL-project van start gegaan op initiatief van de provincie. Het is een parapluproject waarin scholen samenwerken met de gemeente, politie en particuliere verkeersveiligheidsinstellingen, zoals 3VO. De doelstelling is om de verkeersveiligheid voor jeugd in Brabant te vergroten. Educatie, verkeersouders, praktisch onderwijs en samenwerking spelen hierbij een belangrijke rol.

Geldrop-Mierlo
In Geldrop-Mierlo doen alle basisscholen mee aan het project. Door aan het project mee te doen, tonen scholen hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van scholieren en geven zij aandacht aan verkeersveiligheid. De gemeente geeft graag haar medewerking aan het project en is er trots op dat ook Den Boogerd het BVL heeft verdiend. Er zijn in de gemeente intussen nog vier scholen die aan de eisen van het label voldoen; zij krijgen dit binnenkort uitgereikt. Het totale aantal BVL-scholen komt daarmee op negen. Een prima resultaat!

Nicola Caverlé laat het BVL zien