BOVAG

Bertho Eckhardt unaniem gekozen als voorzitter BOVAG-afdeling Auto Bedrijven Associatie

Bron: Persbericht BOVAG
datum: 09-05-2006

Bertho Eckhardt (48) is door de leden van de BOVAG-afdeling Auto Bedrijven Associatie (ABA) unaniem gekozen als voorzitter. Hij volgt Hub Veders op die de afdeling de afgelopen drie jaar heeft geleid. De nieuwe voorzitter werd gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 9 mei in het Aviodrome in Lelystad.

Bertho Eckhardt (48) is tevens directeur/eigenaar van het management-adviesbureau Avancer. Zijn hart ligt bij het vrije ondernemerschap in het midden- en kleinbedrijf. Eckhardt is geen onbekende in de autobranche. Zo had hij eerder leidinggevende functies bij o.a. TLN, BOVAG en VTL.
Eckhardt gaat leiding geven aan de uitvoering van een nieuw ABA-beleidsplan, dat is opgesteld onder leiding van zijn voorganger Hub Veders. Rode draad van dit plan is dat ABA in de komende jaren naar een hoger niveau moet groeien en daarvoor gesprekspartner wil zijn voor belangrijke marktpartijen, waaronder auto-importeurs en leasemaatschappijen.
Veders zal zich komende jaren onder meer gaan inzetten voor de belangen van de aangesloten onafhankelijke autobedrijven in internationaal verband.
De ABA is met 3360 leden de grootste afdeling van de BOVAG. Samen hebben de leden een omzet van 5,3 miljard euro. Zon 3 miljard euro daarvan komt uit de verkoop van gebruikte autos. De werkplaatsen zetten samen zon 1,3 miljard euro om en, ondanks het feit dat deze bedrijven geen binding met auto-importeurs hebben, wordt ook nog voor zon 1 miljard euro aan nieuwe autos omgezet.
De bij de BOVAG-afdeling ABA aangesloten bedrijven bieden aan 15.700 personen werkgelegenheid (inclusief de ondernemers).