Ingezonden persbericht


JUNIPER NETWORKS ONDERSTEUNT OPEN STANDAARDEN VOOR TOEGANGSCONTROLE VAN TRUSTED NETWORK CONNECT (TNC)

Hulp bij ontwikkeling TNC-specificaties en levering van uitwisselbare beveiligingstechnologieën

Schiphol-Rijk, 9 mei 2006 - De Unified Access Control-oplossing (UAC) van Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) ondersteunt de open standaarden van Trusted Network Connect (TNC). Deze niet-bedrijfseigen specificaties ondersteunen de inzet en handhaving van beveiligingseisen voor eindpunten die met een netwerk verbonden zijn. Bedrijven kunnen hierdoor bestaande hardware en software gebruiken in combinatie met toegangscontroletechnologieën van Juniper Networks. Dit resulteert in kosteneffectieve, verbeterde beveiliging van netwerk- en eindpuntcontrole.

TNC is onderdeel van de Trusted Computing Group (TCG). Deze organisatie voor industriële normen is opgericht om open standaarden voor computer- en beveiligingstechnologieën te ontwikkelen, te definiëren en te promoten. De TNC-specificaties helpen netwerkbeheerders bij het handhaven van het beveiligingsbeleid in uiteenlopende netwerkomgevingen met heterogene apparatuur en software van verschillende leveranciers. Met deze specificaties en ondersteunde beveiligingstechnologieën, zoals de Unified Access Control-oplossing van Juniper Networks, kunnen klanten eindpuntconfiguraties controleren en uitvoering van het beveiligingsbeleid afdwingen. Dit alles voordat een verbinding met het netwerk tot stand is gebracht. Vanuit de TNC-specificaties kunnen klanten uit verschillende betrouwbare tools de beste technologie kiezen om hun netwerken optimaal te beschermen tegen bedreigingen als virussen, wormen en 'denial-of-service'-aanvallen.

"Juniper Networks is actief betrokken bij Trusted Network Connect en helpt bij de opzet van uitwisselbare mechanismen. Deze mechanismen voorkomen dat onbetrouwbare apparaten op bedrijfsnetwerken worden aangesloten", zegt Paul Sangster, vicevoorzitter van Trusted Network Connect en ingenieur bij Symantec Corporation. "De ondersteuning en de bijdragen van Juniper Networks zijn cruciaal geweest bij de ontwikkeling van de TNC-specificaties. Deze maken uitwisselbaarheid van toegangscontrole met sterke zichtbaarheid, beleidscontrole en beveiliging door het complete netwerk mogelijk."

Uitwisselbaarheid van beveiligingstechnologieën is een essentieel onderdeel van de TNC-specificaties en cruciaal om de IT-gemeenschap keuzevrijheid te bieden op het vlak van toegangscontroletechnologie. Een recente, onafhankelijke proef, uitgevoerd door het InterOperability Lab (UNH-IOL) van de Universiteit van New Hampshire, heeft succesvol aangetoond dat de technologieën van Juniper Networks uitwisselbaar zijn met die van andere leveranciers. Juniper Networks nam deel aan een tweedaags evenement waar hardware en software volgens TNC-specificaties werden getest in een gesimuleerde netwerkomgeving. Uit de proeven bleek dat de UAC-oplossing naadloos uitwisselbaar is met andere hardware- en softwareonderdelen die dezelfde specificaties gebruiken.

"TNC-specificaties krijgen steeds meer draagvlak. Hiermee komt de doelstelling: het uitwisselbaar maken van de producten van zoveel mogelijk leveranciers, dichterbij", zegt Hitesh Sheth, Vice-President beveiligingsproducten van Juniper Networks. "Juniper Networks ondersteunt open standaarden en voorziet klanten van de beste technologie om toegangscontrole-uitdagingen op te lossen. Met de Unified Access Control-oplossing krijgen klanten de beste beveiliging die flexibel is toe te passen in bestaande infrastructuur."

De UAC-oplossing van Juniper Networks, waarin de Infranet Controller appliances zijn opgenomen, is gebaseerd op het Enterprise Infranet-raamwerk. De combinatie van identiteitsherkenning en eindpunt-'intelligentie' biedt ondernemingen real-time inzicht in, en beleidscontrole over het complete netwerk. Bedrijven kunnen daardoor netwerktoegang controleren, voldoen aan regelgeving en netwerkdiensten garanderen. De UAC-oplossing van Juniper Networks biedt eindpunt- en op identiteit gebaseerde controles en ondersteunt zowel client-host als netwerkgebaseerde handhaving van het dynamisch geconfigureerde firewall- en IPsec-beleid.

De Infranet Controller-appliance neemt rolgebaseerde beleidsbeslissingen en voedt de Infranet Agent. Deze softwareagent beoordeelt de staat van de eindpunt-compliance voor en tijdens de sessie, en voert het beleid uit op de client-host. De beleidsbeslissingen gelden voor alle firewall/VPN appliances van Juniper Networks. Die communiceren met de Infranet Controller en voeren intensieve beveiligingsfuncties uit zonder de verwerkingscapaciteit aan te tasten. De firewall/VPN appliances doen dienst als handhavingspunten voor bedrijfsbeslissingen die zijn gebaseerd op aan gebruikers toegewezen identiteiten en de eindpuntbeoordeling.

###

Over de Trusted Computing Group
The Trusted Computing Group (TCG) is een non-profitorganisatie, opgericht om open standaarden te ontwikkelen, te definiëren en te promoten voor computing- en beveiligingstechnologieën, inclusief hardwarecomponenten en software-interfaces voor diverse platforms, randapparatuur en apparaten. TCG-specificaties zorgen voor veiliger computeromgevingen, zonder de functionele integriteit, privacy of individuele rechten in gevaar te brengen. Het voornaamste doel is het beschermen van informatie (data, wachtwoorden, sleutels et cetera) tegen softwareaanvallen en fysieke diefstal. Voor meer informatie en specificaties: www.trustedcomputinggroup.org.

Over Juniper Networks
Juniper Networks maakt veilige en gegarandeerde communicatie mogelijk via één IP-netwerk. Op basis van de gespecialiseerde, hoogwaardige IP-platforms van het bedrijf kunnen klanten op elke schaal uiteenlopende services en applicaties ondersteunen. Serviceproviders, ondernemingen, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen over de gehele wereld vertrouwen op Juniper Networks om netwerken te bouwen, die maximaal afgestemd zijn op de behoeften van gebruikers, services en applicaties. Het portfolio van bewezen netwerk- en beveiligingsproducten ondersteunt veeleisende netwerken met complexe eisen op het gebied van schaalgrootte, beveiliging en prestaties.

Ingezonden persbericht