Gemeente Zevenaar


Burgemeester van Bastelaarprijs 2006

Filmhuis Zevenaar ontvangt de Burgemeester van Bastelaarprijs 2006 De uitreiking van de Burgemeester van Bastelaarprijs vindt voor de 9 keer plaats. Het bestuur van het Burgemeester van Bastelaarfonds keert deze prijs eens in de twee jaar uit aan een instelling of persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar.

Dit jaar valt het Filmhuis Zevenaar in de prijzen. Naar het oordeel van het bestuur van het fonds is het Filmhuis Zevenaar van enorme waarde voor de cultuur- en natuurhistorische geschiedenis van de gemeente Zevenaar en neemt in de Zevenaarse gemeenschap een niet meer weg te denken plek in.

Naar het oordeel van het bestuur van het fonds heeft het Filmhuis grote verdiensten op cultureel gebied voor Zevenaar, in het bijzonder op het gebied van het vertonen van kwaliteitsfilms.

In meer dan 25 jaar heeft het Filmhuis zich ontwikkeld tot een filmtheater, waarin naast het vertonen van films ook andere culturele programmas rond muziek, cabaret en literatuur worden gepresenteerd. Dat gebeurt in een gebouw dat een echte ontmoetingsplaats voor mensen is.Dit resultaat kon tot stand komen dank zij het enthousiasme, de betrokkenheid en inzet van een groot aantal vrijwilligers.

Het bestuur wil door het toekennen van de prijs de algemene waardering voor het Filmhuis tot uitdrukking brengen en hoopt dat de toekenning ervaren wordt als een stimulans voor de toekomst.

Het bestuur van het Filmhuis Zevenaar zal de prijs op vrijdag 23 juni 2006 in het gemeentehuis in Zevenaar in ontvangst nemen uit handen van de heer A.P.J. van Bastelaar, voorzitter van de stichting die het fonds beheert. De stichting wordt mede bestuurd door mevrouw G.M.Th.W. Hentenaar en Drs. J.A. van Hooft.
Het geldbedrag dat aan de prijs is verbonden bedraagt 1.500,--.