Gemeente De Ronde Venen


De Ronde Venen krijgt Beursvloer

Om het vrijwilligerswerk in De Ronde Venen te stimuleren zal in november een Beursvloer georganiseerd worden. De Beursvloer is een evenement waarbij vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven met elkaar in contact worden gebracht. Doel van de Beursvloer is om tussen de partijen samenwerking tot stand te brengen.
De gemeente De Ronde Venen zet zich sinds 2001 in voor versterking van het vrijwilligersbeleid. Dit is ook een van de speerpunten binnen de toekomstige Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Om dit te bereiken subsidieert de gemeente jaarlijks een aantal acties waaronder de jaarlijkse vrijwilligersdag, de uitreiking van de vrijwilligersprijs en de Vrijwilligerscentrale De Ronde Venen. De ondersteuning van het vrijwilligersbeleid zal de komende jaren verder worden uitgebreid.

Een Beursvloer heeft als doel om tussen vrijwilligersorganisaties en het bedrijfsleven concrete matches tot stand te brengen. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

* Een kinderboerderij zoekt menskracht voor het inrichten van een speelplaats. Als tegenprestatie kan een leuke middag worden georganiseerd voor de kinderen van de medewerkers van een bedrijf.
* Een sportclub in financiële problemen vindt een penningmeester die helpt orde op zaken te stellen, een uitstekende werkervaring voor een jonge accountant.

* Een bedrijf dat zijn pcs vervangt, maakt een jongerencentrum blij met de afgedankte computers.

Stichting Leefbaarheid wil de organisatie van een Beursvloer 2006 op zich nemen. De gemeente stelt hiervoor 12.670 -, ter beschikking. De dag zal georganiseerd worden op 3 of 4 november 2006 in combinatie met de landelijke vrijwilligersdag: Make A Difference Day (MADD).