Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

09 mei 2006

Putten - Overstekende haas: auto met 15.000 kilo eieren in de sloot

Een 30-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur week uit voor een overstekende haas op de Gervenseweg en verloor daardoor de macht over het stuur. Het ongeval gebeurde op maandag (08-05) rond 11.00 uur. De vrachtwagen met aanhanger zakte weg in de berm, kantelde en belandde op de zijkant in de sloot. De combinatie was geladen met 15.000 kilo eieren en door de klap liep het nodige eierstruis uit de aanhanger. De bestuurder was danig onder de indruk, hij had de nieuwe vrachtwagen pas twee maanden in gebruik. Het bedrijf in Duitsland regelde zelf een takelwagen maar toen die 's avonds arriveerde bleek hij niet berekend voor de klus, er moest een zwaarder model geregeld worden. Tussen 00.00 en 02.30 uur werd de combinatie vakkundig opgetakeld en weggesleept. De weg werd ter plaatse afgezet. Het waterschap heeft met het afdammen van de sloot een begin gemaakt met de aanpak van de verontreiniging door het eierstruis . De hoogte van het schadebedrag is niet bekend.

Putten - Motorrijder gewond

Een 51-jarige motorrijder uit Zevenaar raakte op maandag (08-05) rond 17.00 uur gewond bij een aanrijding op de Nijkerkerstraat. Een eveneens 51-jarige automobilist uit Putten stopte voor hem en wilde links af de Schremmersteeg inrijden. De motorrijder kon zijn motor niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto. Hij werd met een gebroken sleutelbeen en kneuzingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij motor raakte geheel ontzet.

Epe - Gestolen auto aangetroffen

De politie heeft op maandagmiddag (08-05) een 36-jarige inwoner van Epe aangehouden voor heling cq diefstal van een auto. Bij een onderzoek werd in een schuur bij de woning van de Epenaar een auto aangetroffen die bleek te zijn gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Harderwijk - Snelkraak drogisterij

Aan de Achterste Wei vond op dinsdag (09-05) rond 03.20 uur een snelkraak plaats in een drogisterij. De daders vernielden de ruit van de toegangsdeur met stoeptegels. Vermoedelijk werd een onbekende hoeveelheid van de duurdere geurtjes ontvreemd. Mogelijke getuigen van de inbraak wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900 8844.

Nunspeet - Aanhoudingen tanken zonder betaling

De politie heeft op maandagavond (08-05) drie verdachten aangehouden voor het tanken zonder betaling bij een benzinestation aan de Elspeterweg rond 18.30 uur. Het drietal (20 - 27 jaar) uit Arnhem en Nijmegen, werd 10 minuten later aangehouden op de Elspeterweg in Uddel en ingesloten voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Vaassen - Aangehouden voor vernieling

De politie heeft op maandagavond (08-05) een 18-jarige Vaassenaar aangehouden voor vernieling. De jongen was onder invloed van alcohol en vertoonde vervelend gedrag waarbij terrasmeubilair, geparkeerde auto's en een ruit van een woning het moesten ontgelden. Hij raakte daarbij gewond aan zijn handen. Uiteindelijk kon hij na een fikse sprint van de politie in de kraag worden gevat op de Krugerstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Ermelo - Getuigenoproepn

Trampoline en vogelhuisje gestolen

Aan de Volenbeekweg werd van vrijdag op zaterdag (05/06-05) bij een woning een trampoline en een vogelhuisje ontvreemd. De trampoline, merk Proline, kleur groen, twv E 530,- ,stond in een weiland naast de woning en het vogelhuisje stond in de voortuin. De politie verzoekt getuigen van deze diefstal zich te melden via 0900 8844.

Doorrijden na aanrijding

Een 52-jarige inwoonster van Ermelo parkeerde haar blauwe Fiat Punto op maandag (08-05) tussen 09.10-09.30 uur op een parkeerplaats aan de Burgemeester Langmanstraat. Bij terugkomst trof ze een flinke deuk in het rechter achterportier aan alsmede een kras over de gehele rechterkant van de auto. Omdat de veroorzaker zich niet kenbaar heeft gemaakt verzoekt de politie getuigen zich te melden via 0900 8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --