en 3G-netwerktechnologieën tijdens 'Connec ted: The HP Mobility Summit'
Mime-Version: 1.0

Persbericht

HP introduceert nieuwe mobiele producten, diensten en 3G-netwerktechnologieën tijdens 'Connected: The HP Mobility Summit'

Onderneming blijft zich richten op de sterk groeiende markt voor mobiele toepassingen

UTRECHT, 9 mei 2006 - HP heeft vandaag tijdens het 'Connected: The HP Mobility Summit' in San Fransisco (US) een groot aantal nieuwe producten en diensten geïntroduceerd die het voor zakelijke en particuliere gebruikers nog gemakkelijker maken om altijd en overal verbonden te zijn. HP kondigde bovendien aan dat de onderneming werkt aan de ontwikkeling van geavanceerde, mobiele netwerktechnologieën voor het creëren van een omgeving die rijkere mobiele content mogelijk maakt.

Tot de belangrijkste aankondigingen behoren:

* een nieuwe reeks zakelijke notebooks, waaronder HP's dunste en lichtste notebook met optische drive op dit moment;
* Een gestroomlijnd, nieuw ontwerp voor de HP Pavilion consumenten notebook lijn;
* Een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst met Vodafone op het gebied van marketing en productontwikkeling, die abonnees via hun HP-notebook(1) toegang biedt tot een 3G-breedbandnetwerk;
* Nieuwe mobiele e-mail- en mobiele beheerdiensten die resulteren in veiligere platforms en inzetbaar zijn op uiteenlopende typen netwerken en apparaten;
* Geavanceerd onderzoek op het gebied van interactieve video en sociale netwerken voor mobiele apparaten.

Mobiliteit is voor HP één van de belangrijkste strategische richtingen voor groei. De onderneming verwacht dat de totale, wereldwijde markt voor mobiele producten en diensten, inclusief notebooks, handhelds, telecommunicatie en zakelijke diensten en toepassingen, tot 2009 met meer dan $ 234 miljard zal groeien, een toename van 42% vergeleken met de grootte van de huidige markt(1).

Altijd en overal verbonden
Voortbouwend op zijn positie als grootste leverancier van consumenten¬notebooks ter wereld(2), heeft HP de Pavilion dv2000 serie entertainment notebook PC voorzien van een nieuw, modern design en een persoonlijke stijl. Het industriële design van deze notebooks, HP Imprint genaamd, kenmerkt zich door een baanbrekende, harde hoogglans coating, die niet alleen stijlvol is, maar ook heel praktisch is en de duurzaamheid vergroot. De notebook is getransformeerd tot een gestroomlijnde, modieuze draagbare PC, voorzien van een ingelegd patroon en een glanzende coating, die exclusief is voor HP. Hiervoor is gebruikgemaakt van een geavanceerde lamineertechniek, die voorheen ook werd gebruikt voor de behuizing van mobiele telefoons, cosmeticaverpakkingen en luxe auto-interieurs.

HP heeft daarnaast zijn reeks zakelijke notebooks uitgebreid en introduceert vijf nieuwe zakelijke notebookplatforms, waaronder de HP Compaq nc2400, die bij uitstek geschikt is voor gebruik onderweg. Met een gewicht vanaf 1,3 kg is de HP Compaq nc2400 de lichtste en dunste notebook met optische drive die HP op dit moment levert.

Met de HP Compaq nc 6400 kunnen mobiele professionals in hun eigen tempo migreren naar HP Wireless Broadband-connectiviteit. Deze notebook, die is uitgerust met een 14 inch breedbeeld scherm, is optioneel leverbaar met een geïntegreerde draadloze module, waarmee gebruikers in de toekomst kunnen upgraden naar draadloze breedbandnetwerken zoals HSDPA(3).

Alle nieuwe zakelijke notebooks van HP zijn voorbereid op Windows Vista en voorzien van HP Professional Innovations. HP Professional Innovations omvat een reeks hardware- en softwareoplossingen, waaronder geïntegreerde biometrische functies en digitale acceleratiemeters, die de veiligheid verbeteren, het gebruiksgemak verhogen en de betrouwbaarheid garanderen.

HP introduceerde vandaag ook de HP mp3320 Digital Projector, een krachtige mobiele, digitale projector voor professionele gebruikers die onderweg zijn, en de HP Battery Charger en Charger Kit voor de HP DeskJet 450 en de 460 mobiele printers.

Wereldwijd draadloos breedband
HP Broadband Wireless-notebooks met draadloze breedband¬connectiviteit(3) zijn dankzij HP's samenwerking met Vodafone op het gebied van marketing en productontwikkeling nu ook wereldwijd inzetbaar. Een aantal nieuwe, zakelijke HP-notebooks zal binnenkort via de direct in de notebook ingebouwde connectiviteitsopties toegang hebben tot Vodafone's 3G- en HSDPA- (3G-breedband-) netwerk.

HP-klanten kunnen hierdoor straks in alle grote markten in West-Europa en Azië waar Vodafone aanwezig is, beschikken over veilige, draadloze toegang tot e-mail(3), Internet en bedrijfskritische gegevens, waarmee hun vrijheid - die ze al gewend zijn van Wi-Fi op kantoor, thuis en op hotspots - nog verder vergroten.

De overeenkomst tussen HP en Vodafone vereist nauwe samenwerking op het gebied van productontwikkeling, testen en gezamenlijke marketing. De wereldwijde samenwerking is een uitbreiding op bestaande overeen¬komsten die HP heeft met netwerkoperators, waaronder Cingular en Verizon in de Verenigde Staten, en heeft tot doel de ondersteuning voor HP Broadband Wireless-notebooks uit te breiden naar een groot aantal nieuwe markten over de gehele wereld.

Beheer van het mobiele ecosysteem

Klanten kunnen zelf kiezen welk niveau van ondersteuning zij nodig hebben. Ze kunnen ook kiezen voor een dienstenpakket op maat of een compleet beheerde mobiele omgeving, met HP als 'single point of contact'.

Bouwen van nieuwe netwerken
Op basis van zijn 30 jaar lange ervaring in de telecommunicatie, helpt HP aanbieders van mobiele en vaste verbindingen bij het upgraden van hun verouderde infrastructuren naar nieuwe, digitale netwerken op basis van Internet Protocol Multimedia Subsystem (IMS) -technologieën. HP is daarnaast actief in de media- en RTV-branche en ondersteunt draadloze operators bij het omvormen van digitale content naar een breed aanbod van mobiele diensten voor 'on the go' sport, muziek, nieuws en amusement.

Toekomstige mobiele markten
HP heeft tevens enkele potentiële toekomstige technologieën en mobiele onderzoeksprojecten laten zien, waaraan wordt gewerkt door HP Labs, waaronder een Social, Mobile Video Podcasting-systeem.


Tijdens een demonstratie liet HP zien hoe leden van een eetclub videopodcasts van de nieuwste restaurants in de stad kunnen maken en uitwisselen. Met behulp van een handset, zoals een HP iPAQ, kunnen gebruikers een persoonlijke videopodcast-review van een restaurant maken en deze vervolgens streamen, opslaan en publiceren voor de andere leden van de club. De review wordt gecodeerd en verstuurd naar andere mobiele handsets, zodat degenen die zich hebben geabonneerd op de RSS video feed kunnen beschikken over hun eigen, sociale netwerk van restaurantrecensies.

De HP-technologie vereenvoudigt het publicatie- en distributieproces en biedt groepen mensen met gedeelde interesses de mogelijkheid om videopodcasts uit te wisselen, terwijl ze onderweg zijn.

Uitgebreide persberichten en aanvullende informatie over mobiele producten en oplossingen van HP zijn te vinden in de online persmap op http://www.hp.com/go/Mobility2006. (1) Gebaseerd op interne gegevens en rapporten van marktanalisten. (2) 4Q 2005 IDC Worldwide Quarterly PC Tracker Database, maart 2006 (3) HP's geïntegreerde mogelijkheden voor draadloos breedband zijn op dit moment alleen beschikbaar in de VS en in de toekomst beschikbaar als optionele, geïntegreerde oplossing of in bepaalde landen (afhankelijk van de carriercertificatie) via HP Broadband Wireless accessory upgrade kit. Gebruik van draadloze mogelijkheden vereist afzonderlijk aangeschafte servicecontracten.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 31 januari 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 87,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:
HP Kees Verton 030 2225303 kees.verton@hp.com
of
H&K/MCS Sabine van Deursen 023 562 82 08 sabinevd@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl