Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING


1 mei 2006

Campagne 'Bouwen en Borneo':
woningcorporaties gaan voor FSC-hout


Bijeenkomst op dinsdag 9 mei in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet

Vernieuwen hier mag niet leiden tot vernieling elders. Deze leidraad lag ten grondslag aan het ontstaan van het Hoogvlietse initiatief voor de campagne Bouwen en Borneo. Inzet daarbij is hout te gebruiken uit goed beheerde bossen, met speciale aandacht voor de bossen in Borneo. Hout met het internationaal erkende FSC-keurmerk voldoet aan de hoogste eisen voor sociaal, natuur-vriendelijk en economisch verantwoord bosbeheer. Maar de campagne Bouwen en Borneo gaat inmiddels veel verder dan Hoogvliet. De campagne is verbreed naar landelijke schaal, de laatste maanden vooral naar de grotere woningcorporaties in Nederland. Woningcorporaties gaan voor FSC-hout.

Wij nodigen u van harte uit voor een bijeenkomst over de campagne Bouwen en Borneo op dinsdag 9 mei aanstaande. Tijdens de bijeenkomst staat de verbreding van de campagne naar alle woning-corporaties centraal. Als maatschappelijke ondernemingen maken veel woningcorporaties een nadrukkelijke koppeling naar het duurzame karakter van hun bedrijfsvoering. Er is ruime aandacht voor de resultaten tot heden van de campagne Bouwen en Borneo en de te nemen vervolgstappen.

Verder is er een inspirerend programma met een presentatie van astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Jesse Kuiper (voorzitter Bestuur FSC Nederland) en Martien Kromwijk (voorzitter Raad van Bestuur Woonbron) vertellen over hun persoonlijke ervaringen, opgedaan tijdens een recente reis door Borneo. Het complete programma treft u als bijlage aan.

Wij verwelkomen u graag op dinsdag 9 mei aanstaande tussen 13.30 en 14.00 uur in een tent in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet, ter hoogte van het Flierefluiterpad. Wij sluiten het programma rond 16.00 uur af met een hapje en een drankje.

Voor meer informatie
FSC Nederland, Sandra Mulder, 06 10 92 46 08
Wereld Natuur Fonds, Kirsten Schuyt, (030) 693 73 56 Woonbron, Marlies Bruning, 06 21 27 25 17
Deelgemeente Hoogvliet, Peter van Druten, 06 25 26 37 90

Programma bijeenkomst campagne 'Bouwen en Borneo'
op 9 mei 2006 in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet


. 13.30-14.00 uur : Inloop met koffie en thee.


. 14.00 uur : Welkomstwoord door dagvoorzitter Jacqueline Cornelissen, portefeuillehouder deelgemeente Hoogvliet.


. 14.00-15.45 uur : De Nederlandse astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, zal een korte presentatie houden over zijn ruimtereis. 'Vanuit de ruimte voel je bijna de kwetsbaarheid van de aarde', zegt de astronaut, werkzaam voor de Europese ruimtevaart organisatie ESA in Noordwijk.

Verslag reis door Borneo door Jesse Kuiper, voorzitter Bestuur FSC Nederland en Martien Kromwijk, voorzitter Raad van Bestuur Woonbron. Jesse Kuiper en Martien Kromwijk wijzen de aanwezigen op de mogelijkheden om via commitment in Nederland resultaten te bereiken in Borneo. In plaats van een focus op bedreigingen kiezen zij er uitdrukkelijk voor de aandacht te richten op de mogelijke kansen.

Presentatie door Paul Hol van Form International Consultancy over certificering. Paul Hol is sterk betrokken bij internationale certificeringstrajecten en de eerste grootschalige FSC-certificering in Borneo.

Reacties vanuit de woningcorporaties en een toelichting op de verbreding van het initiatief door Peter Boerenfijn, directeur van Aedes vereniging van woningcorporaties.

Presentatie van het campagneresultaat tot heden.


. 15.45 uur : Borrel met een hapje.


---- --
Antwoordformulier bijeenkomst campagne 'Bouwen en Borneo' op 9 mei 2006 in het Ruigeplaatbos in Hoogvliet

Naam ______________________________________________________

Redactie van ______________________________________________________

Straat ______________________________________________________

Postcode en woonplaats ______________________________________________________

Telefoonnummer ______________________________________________________

? JA, ik ben aanwezig op de bijeenkomst op 9 mei.

? NEE, ik ben niet aanwezig op de bijeenkomst op 9 mei.

Wij verzoeken u vriendelijk dit antwoordformulier in te vullen en te faxen naar Woonbron, t.a.v. Karin Elshof, faxnummer (010) 472 64 21 of te mailen kelshof@woonbron.nl


---- --
Routebeschrijving naar Flierefluiterpad/Ruigeplaatbos

Vanaf de A15
Volg vanaf Mc Donalds de Aveling in zuidwestelijke richting. Sla bij de derde rotonde rechtsaf de Venkelweg op tot aan het eerste kruispunt. Sla hier linksaf de Max Havelaarweg op.
Rij de weg uit tot aan het Flierefluiterpad waar de tent staat.

Met het openbaar vervoer
Neem de metro tot metrostation Hoogvliet.
Stap daar over op de bus die stopt bij halte A.
Uitstappen bij de eerste halte op de Max Havelaarweg en teruglopen tot het Flierefluiterpad.


---- --