Gemeente Hilversum

Informatieavond plannen Zuiderkerk


1 mei 2006
Op dinsdag 9 mei houdt de gemeente een informatiebijeenkomst over de planontwikkeling voor de Zuiderkerk op de hoek van de Neuweg met de Gijsbrecht van Amstelstraat. Voor dit terrein bestaan plannen voor de combinatie woningbouw, supermarkt en parkeergarage. In 2004 is aan de buurt het ontwerp 'De Plaats' gepresenteerd, waarbij de toren van de kerk behouden blijft. Behoud van het kerkgebouw is voor de gemeente geen optie vanwege de kosten die gemoeid zijn met de verbouwing. De muren van het kerkgebouw worden wel gebruikt om een nieuw openbaar plein te creëren.

Vanuit de buurt zijn in 2004 suggesties gedaan om het plan te verbeteren. Deze waren met name gericht op verkeer, groen, veiligheid en parkeren. Tijdens de informatieavond laten vertegenwoordigers van de gemeente en de architect zien hoe deze suggesties in het definitieve ontwerp zijn meegenomen

De informatiebijeenkomst van 19.30 uur tot 21.30 uur vindt plaats in de Zuiderkerk. Tijdens deze bijeenkomst zullen vertegenwoordigers van de gemeente aanwezig zijn om uitleg te geven en vragen te beantwoorden. Alle buurtbewoners en belanghebbenden zijn van harte welkom.

Het gebouw van Zuiderkerk is tot de start van de sloop verhuurd aan het Hilversum International Christian Center (HICC). Deze kerkelijke organisatie gaat het gebouw een jaar lang gebruiken. Dit centrum is op 9 mei gastheer en kan uw vragen over hun activiteiten beantwoorden. Voor meer informatie over de informatieavond kunt u bellen met Woldien Tiddens, afdeling Communicatie; tel: 035 629 23 10.