Politie Zeeland


---


O-1879-2006. Loos alarm
Maandag rond 19.30 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat vermoedelijk een snorkelaar verdronken was.
Een 83-jarige man was met zijn kleinzoon naar de haven van Wemeldinge gegaan waar de 24-jarige kleinzoon uit Yerseke ging snorkelen. De 83-jarige man verloor zijn kleinzoon uit het oog en sloeg alarm.
De brandweer en inwoners van Yerseke hebben daarop met bootjes naar de 24-jarige gezocht. Gelukkig bleek alles loos alarm; de 24-jarige snorkelde gewoon wat tussen de plezierjachten.

O-1880-2006. Inbraken
Tussen 2.00 uur en 2.23 uur dinsdagochtend vroeg is er bij een bedrijf aan de Daleboutseweg in Burgh Haamstede een poging tot inbraak geweest.
Er zijn enkele grindtegels door de ramen gegooid. Er is niets weggenomen, kennelijk zijn de dieven door het afgaande alarm gestoord.

In Bruinisse vond een inbraak plaats in een bedrijf tussen 1.15 uur en 1.20 uur
Aan Hageweg 't Centrum.
Ook daar is een vernield en er zijn enkele speelautomaten opengebroken.

W-1881-2006. Dakpannen vernield
In de Middelburgsestraat te Oost Souburg zijn maandag rond 15.30 uur vijf kinderen aangehouden wegens het vernielen van dakpannen van een daar leegstaande boerderij.
Even later konden ook twee andere kinderen worden aangehouden die hier ook bij betrokken waren.
De zeven, allen afkomstig uit Oost Souburg, en variërend in leeftijd tussen de 9 en 15 jaar worden doorverwezen naar Stop en Halt. Afgelopen vrijdag was er ook een brandje gesticht in de leegstaande boerderij waarbij een van de aangehouden kinderen ook betrokken was. De 10-jarige jongen is toen in het vuur gevallen en er door een andere jongen weer uitgehaald. Hij liep hierbij brandwonden op.
De gemeente Vlissingen is in kennis gesteld. De boerderijen in de Middelburgsestraat zullen vermoedelijk opnieuw afgedicht moeten worden.


---- --