Dienstenbond CNV

Aanvullingsregeling aangescherpt bij Hoonte Tijl 09-05-2006

Werknemers bij Hoonte Tijl hebben bij hun ontslag recht op een aanvulling op de WW-uitkering. Daartoe heeft Hoonte Tijl zich verplicht. In het overleg wat wij met Hoonte Tijl hadden is die aanvullingsregeling nu in positieve zin aangescherpt!

Werknemers die bij Hoonte Tijl (in ieder geval voor 1 juni a.s.) met ontslag gaan krijgen een bruto-aanvulling op de WW-uitkering tot in totaal 77% van hun loon. In de praktijk komt dit neer op iets meer dan 80% netto. Een mooie aanvulling, maar wat zou er gebeuren als u een nieuwe baan vindt die minder inkomsten oplevert of bij werkloosheid na die nieuwe baan?

Daartoe was niets of onvoldoende vastgelegd. U zou zelfs meer inkomenszekerheid bij uw werkloosheid hebben en dus beter werkloos kunnen blijven!

Dat is onverteerbaar. Het CNV gaat voor werk en streeft ernaar de werknemers zoveel mogelijk aan het werk te houden of te helpen. Maar het is ook onverteerbaar dat u in inkomen achteruit gaat omdat Hoonte Tijl onvolledig is geweest in de aanvullings-afspraak. Dit is nu rechtgezet!

Hoonte Tijl heeft ons toegezegd dat de regeling van aanvulling op de WW-uitkering ook van toepassing is bij werkhervatting op een lager loon en vervolgens bij eventuele nieuwe werkloosheid. De bevestiging daarvan is ons per brief op 4 mei jl. gedaan.

Daarmee is de regeling geheel in aansluiting bij de gewekte verwachtingen en kunnen de medewerkers die voor dit ontslag in aanmerking komen met meer (financiële) zekerheid de toekomst tegemoet treden. Door het ontslag van deze mensen lijkt de reorganisatie (en ontslagen) bij de pre-press te kunnen worden afgewend of in ieder geval worden uitgesteld. Mensen kunnen nu immers doorstromen naar andere functies omdat er gaten vallen op de werkvloer en dat is hoe gek het klinkt- toch ook weer hoopgevend.

Bovenstaand is een voorbeeld van de zaken die wij voor u aangaan. We staan misschien niet altijd zo hard te roepen aan de poort maar we zijn wel gewoon hard aan het werk voor u en behalen daarin goede resultaten. Als lid was u in positieve zin al overtuigd van onze dienstverlening maar wij hopen dat u uw (ongeorganiseerde) collegas daarvan ook wilt overtuigen en hen inschrijft als lid van CNV Dienstenbond. Het lidmaatschap geeft vele voordelen. Wijs ze bijvoorbeeld op de gratis Rechtsbijstandverzekering (ook in de privé-situatie!), de ondersteuning in de loopbaan (door KANS) of de af te sluiten CNV Voor Zeker verzekering waarbij het inkomen wordt aangevuld (bij werkloosheid en ziekte) en helpt naar werk!

Hij of zij kan zich aanmelden via deze site. Zowel u als het nieuwe lid ontvangen dan een cadeaubon ter keuze.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl