Digitale Gemeente Houten

Eerste paal Hotel Houten

zondag 14 mei 2006 - Bron: Trefpunt (Leon van Zijl)

HOUTEN Wethouder Joost van Oostrum sloeg dinsdag 9 mei de eerste paal voor het Hotel Houten dat de familie Van der Valk vlakbij afslag 29 van de A27 bouwt. De eerste gasten kunnen naar verwachting vanaf begin 2008 een kamer reserveren.

In groeigemeente Houten, met een sterk stijgende arbeidsmarkt, zijn vrijwel geen overnachtingsmogelijkheden. Van der Valk-hotel Houten speelt met 160 viersterrenkamers in op die vooral zakelijke- behoefte. Daarnaast levert de hotelvestiging voor Houten ook werkgelegenheid op: via het Centrum Werk & Inkomen wordt mede onder de plaatselijke beroepsbevolking personeel geworven. Het hotel zal met zijn zestig meter hoogte een beeldbepalend element zijn, zowel als afsluiting van de Hoofdveste als vanaf de A27. Aan de voorzijde komt een waterpartij, aan beide zijden zijn de ruim 300 parkeerplaatsen gepland. Het hotel wordt aan de achterzijde omgeven door een groenzone (parklandgoed Het Rondeel).

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).