Gemeente Berkelland


Voorstel aan gemeenteraad om cliëntenraad in te stellen

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor een cliëntenraad in te stellen. Een afvaardiging van cliënten op grond van de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikten (Ioaw) en de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (Ioaz) kan hierin gevraagd en ongevraagd adviezen geven over de wijze waarop de genoemde wetten door de gemeente worden uitgevoerd.

Los van de wettelijke bepalingen daarover, past de cliëntenraad ook in het doelgroepenbeleid van de gemeente Berkelland. Er wordt ook gewerkt aan een seniorenraad, onlangs is een gebiedscommissie ingesteld, er is een platform met industriekringen, één met ondernemers en er is een convenant met kleine kernen afgesloten waarin staat beschreven wanneer en op welke wijze de gemeente overleg voert.

De cliëntenraad gaat volgens het voorstel uit zeven personen bestaan, waarvan er minstens vier ook daadwerkelijk cliënt moeten zijn. Andere leden mogen afgevaardigde van bepaalde belangenorganisaties zijn. De zittingsperiode is gelijk aan die van de gemeenteraad. Het raadsvoorstel wordt op 9 mei behandeld. Pas daarna zullen leden voor de cliëntenraad worden geworven.

Mutatiedatum
24/03/2006
Trefwoorden Sociale zaken