Ingezonden persbericht


persbericht

Reizend peuterfestival voor de allerkleinsten in het Glaspaleis

Op woensdag 10 en donderdag 11 mei 2006 doet Het Reizend Peuterfestival met het programma Dromenland het Glaspaleis aan. Het gebouw ondergaat voor dit festival een heuse metamorfose waarbij peuters en kleuters in het middelpunt van de belangstelling staan. Vanaf het moment dat ze het Glaspaleis binnen stappen, begint voor hen de voorstelling al; en ze spelen zelf de hoofdrol. Het Reizend Peuterfestival wordt in Heerlen georganiseerd door het Glaspaleis en Openbare bibliotheek Heerlen en i.s.m. Bureau Vanaf twee en Stichting Twee- ater. Reserveren: balie Glaspaleis 045-5772200.

Tijdens het Reizend Peuterfestival staan drie theatervoorstellingen op het programma:

zzZOEFF door Lindai Boogerman
Je hóórt zzZOEFF als je heel hard zwiept met een elektriciteitbuis. Maar zzZOEFF blijkt ook een snelle vette streep te zijn. Dat ontdekt Lindai als ze gaat schilderen. Ze brengt geluid en beeld bij elkaar. Alles wat op papier te zien is, komt overeen met een bepaalde klank. Op het schilderij ontstaat een muziekstuk, met tekeningen in plaats van muzieknoten.
Lindai ontdekt in haar voorstellingen allerlei mogelijkheden met eenvoudige objecten. Ze haakt in op de onstuitbare ontdekkingsdrang van de peuter. Datum: wo 10 en do 11 mei, tijd: 9.45 uur en 13.30 uur, prijs: ¤5,-, duur: 40 minuten, leeftijd: 2 tot 5 jaar.

Wattisdat door 2overRood
"Hoe maak je een olifant? Van klei natuurlijk. De handarbeid juf van het museum legt uit hoe je dat doet. Maar als ze de olifantkop even op de kist zet, begint de kist te rammelen. Wattisdat? Al gauw blijkt er een vreemde mevrouw in de kist te zitten, zij weet ook hoe je olifanten moet maken, hele grote. Niet van klei maar met touw, hout, autobanden en blikken maakt het tweetal en museum vol kunst. Theatergroep 2overRood heeft zich voor deze voorstelling laten inspireren door het werk van de beeldend kunstenaar Carel Visser.
Datum: wo 10 en do 11 mei, tijd: 10.00 uur en 13.45 uur, prijs: ¤5,-, duur: 45 minuten, leeftijd: 3 tot 6 jaar.

Maan door Ageeth de Haan
Prinses Sophie is bang in het donker. Dat is helemaal niet gek, maar wel onhandig. Gelukkig heeft ze zelf al een oplossing voor haar probleem. Ze vraagt de maan om naar beneden te komen zodat ze hem als nachtlampje kan gebruiken. Wanneer ze op haar bed door de lucht vliegt en de maan vangt, weet hij op het laatste moment te ontsnappen. Hij wilt niet naar beneden komen om Sophies lichtje te zijn, maar hij heeft wel een heel goed idee waarmee hij Sophies problemen in een keer oplost. Maan is een sfeervolle, ingetogen voorstelling. Een grappig verteld verhaal over bang zijn in het donker.
Datum: wo 10 en do 11 mei, tijd: 11.00 uur en 14.45 uur, prijs: ¤5,-, duur: 40 minuten, leeftijd: 2 tot 6 jaar.

Natuurlijk zijn broertjes, zusjes, (groot)ouders en begeleiders tijdens het festival ook van harte welkom om met hun peuters en kleuters mee te genieten van een onvergetelijke theaterervaring.

Spelen in Dromenland
Tijdens het festival zijn er de hele dag verschillende speelse, mooie en bijzondere voorstellingen te zien die aansluiten op de belevingswereld van peuters en kleuters. Daarnaast krijgen de ze de kans om voor of na de voorstelling door middel van het eigen spel kennis te maken met de verschillende aspecten van theater. In de hal staan theatrale objecten opgesteld waar de peuters en kleuters volop mee kunnen en mogen spelen. Alles is speciaal ontwikkeld om de kinderen uit te dagen om te ontdekken en te ervaren. Ook ouders kunnen meedoen door bijvoorbeeld samen met hun kind een boekje te gaan lezen in de voorleeshoek of met hun kleintjes in de verkleedhoek alle verschillende kostuums te bekijken en aan te trekken.

www.vanaf2.nl
www.obheerlen.nl
www.glaspaleis.nl

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegenheden.
Glaspaleis, venster op cultuur Bongerd 18 Heerlen 045 - 5772200 www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz/ Reggie Berkers
J.Schmeitz8@heerlen.nl/ R.Berkers@heerlen.nl
045-5772203/ 045-5772271