Syntens


---

TNO zet deur op 10 mei open voor MKB

EINDHOVEN - Om de concurrentie met lagelonenlanden aan te kunnen is het belangrijk dat Nederlandse MKB-bedrijven gebruik maken van de beschikbare kennis. TNO Industrie en Techniek heeft deze kennis in huis. Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, koppelt al jaren mkb-bedrijven aan kennisinstellingen. Veel MKB-bedrijven weten namelijk niet welke kennis aanwezig is en hoe ze toegang kunnen krijgen tot deze kennis. Om deze kloof te overbruggen organiseren Syntens en TNO Industrie en Techniek op 10 mei samen een âKennismarkt voor het MKBâ

Op de kennismarkt komt het MKB te weten welke innovatieve kennis bij TNO op de plank ligt. Deze kennis ligt klaar voor directe toepassing en kan ondernemers daardoor snel extra toegevoegde waarde verschaffen. Collega-ondernemers vertellen over hun ervaringen met het omzetten van TNO-kennis in eigen business. Experts van TNO zitten klaar om innovatieve vragen van ondernemers te beantwoorden.

Doelgroep

De kennismarkt is bedoeld voor iedereen die zich in de metaalindustrie bezighoudt met innovatie. Ontwerpers doen ideeën op van innovatieve materialen en productiemogelijkheden. Productieverantwoordelijken nemen kennis van nieuwe productietechnieken en innovatieve andere productievolgordes.

Workshops

In parallelle workshops komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:


* Verspanen

o Innovatieve kansen door het frezen van (ge)harde materialen

o Effectief verspanen door aangepaste productievolgordes


* Materialen

o Magnesium, het materiaal van de toekomst?

o Meer winst door gericht gebruik van coatings


* Prototyping en kleinserie productie

o Rapid prototyping

o Rapid manufacturing


* Verbindingstechnieken

o Nieuwe kansen met innovatieve, praktisch toepasbare verbindingstechnieken


* Plaatbewerkingstechnieken

o Nieuwe kansen met moderne plaatbewerkingstechnieken voor kleine series


* Giettechniek

o Ontwerpen voor Lost-Foam in Europa: complexe vrijheden tegen lage kosten


* Ontwikkelen complexe producten

o De weg naar ontwikkeling van een hoogwaardig mechatronisch product

o Ontwikkelen van een automatisch systeem voor het laden en lossen van containers

Naast workshops is er ook een kennismarkt met stands waar allerlei andere innovatieondersteunende partijen en projecten zich presenteren.

Locatie en tijdstip

De âKennismarkt voor het MKBâ wordt georganiseerd bij TNO Industrie en Techniek, De Rondom 1 te Eindhoven. Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Deelname is kosteloos.

De capaciteit voor deze bijeenkomst is beperkt. Inschrijving gebeurt op basis van volgorde van aanmelding. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Syntens, Conty Rodriquez, crz@syntens.nl. De informatie is ook te vinden op www.syntens.nl


---

---
////////