Technische Universiteit Delft

Voorjaarsbijeenkomst Alumnivereniging TU Delft
18 april 2006 door M&C

Nieuwe brandstoffen en onderzoek naar tumoren staan centraal tijdens de voorjaarsbijeenkomst op 10 mei in de aula van de TU Delft. Voorafgaand aan het avondprogramma is de finale van de UfD-Ritsema van Eckprijs, waarin het WaSub team met de eenpersoonsonderzeeër in het strijdperk treedt tegen het team DelFly een onbemand lichtgewicht vliegtuigje. U bent van harte welkom bij beide programma's.

10 mei 2006 | 15:30 uur - 21:30 uur
plaats: Aula TU Delft | Mekelweg 5

Nieuwe brandstoffen

Dr.ir. Cor Peters zal toelichten waarom de TU Delft bij de opslag van waterstof als gashydraat nog steeds voorop loopt.

Prof.dr. Jack Pronk ziet bio-ethanol als een mogelijk alternatief voor fossiele brandstof. Hij zal uitleggen hoe de TU Delft erin is geslaagd om met bakkersgist snel en efficiënt ethanol te maken uit xylose (houtsuiker).

Tumorjacht

Dr. Joop Peters licht het project `Tumorjacht' toe. Hierin wordt gezocht naar verbindingen die op termijn tumoren kunnen opsporen en aanpakken. Ing. Kristina Djanashvili geeft uitleg over de rol van contrastvloeistoffen bij de herkenning van tumoren. Dr. Wout Breeman van het Erasmus Medisch Centrum presenteert de functie van zogenaamde peptiden. Maak je deze peptiden radioactief, dan is de tumorcel te visualiseren en te behandelen.

Programma


* 15.30 uur ontvangst met koffie en thee

* 16.00 uur uitreiking UfD-Ritsema van Eckprijs
* 17.00 uur borrel

* 17.30 uur start voorjaarsbijeenkomst met buffet
* 19.00 uur lezingen `nieuwe brandstoffen'
* 20.00 uur pauze met koffie en thee

* 20.30 uur lezingen `tumorjacht'

* 21.30 uur afsluiting met een drankje

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via www.alumnivereniging.tudelft.nl > Voorjaarsbijeenkomst of via telefoonnummer 015-278 10. Het is mogelijk aan een van beide onderdelen deel te nemen. Graag aanmelden voor 3 mei 2006.

Op de website vindt u ook meer informatie en het laatste nieuws over de onderwerpen.