Universiteit Maastricht

2 mei 2006
Sprekers van naam en faam op 10 & 11 mei in Maastricht China Business Congress Maastricht over impact van China op de Europese economie

De enorme economische groei van China wordt door de rest van de wereld met argusogen gevolgd en vooral als bedreiging voor de westerse economie beschouwd. Volgens de organisatoren van het China Business Congress, op 10&11 mei in Maastricht, moet men vooral oog hebben voor de kansen. Het China Business Congress wordt georganiseerd door het Departement Financiering van de Universiteit Maastricht in samenwerking met de financiële studievereniging FOCUS. Het programma vormt een unieke combinatie van academische kennis en praktische ervaring voor wetenschappers, studenten en bedrijven.

De eerste dag van het congres staat in het teken van de macro-economische situatie in China. Op de tweede dag komt het bedrijfseconomisch perspectief aan de orde, met aandacht voor de mogelijkheden en valkuilen voor bedrijven die hun geluk in China willen beproeven. De sprekerslijst is indrukwekkend, met experts van internationale allure. Helmut Schmidt, voormalig bondskanselier van de Bundesrepublik Deutschland (1974-1982), spreekt over de ontwikkelingen in politiek perspectief. Prof. dr. Xu Xiaonian, hoogleraar bij het CEIBS (China Europe International Business School) en directeur van CICC (China International Capital Corporation Limited) in Sjanghai, geeft een beschouwing over de economische en financiële hervormingen in China. James Z. Li, CEO van E.J. McKay & Co (investeringsbank met veertien vestigingen wereldwijd) vertelt over zijn ervaringen met China-gerelateerde fusies en acquisities. Henk Brouwer, directeur van De Nederlandsche Bank en voormalig Directeur-Generaal van het ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid, bespreekt de invloed van het Chinese wisselkoers beleid op de wereldwijde financiële markt.

Noot voor de pers:
Website China Business Congress: http://www.fsfocus.nl/congress/ Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht of voor interviewverzoeken kunt u terecht bij drs. Di Shi Li van het Departement Financiering, tel. 043 388 3838, e-mail d.li@finance.unimaas.nl.
De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 5222, e-mail pers@bu.unimaas.nl. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992.