Saxion Hogescholen
BR>

wo 03 mei 2006

Themacafé energie bij Saxion Enschede

Op woensdagmiddag 10 mei aanstaande van 16.00-18.00 uur organiseert WATT, de studievereniging van de opleiding Technische Natuurkunde van Saxion Hogescholen, in samenwerking met de ingenieursvereniging KIVI-NIRIA een themacafé onder de titel "Duurzame Energie versus Kernenergie".

Tijdens het themacafé geeft oud marine officier Gulian Crommelin (voormalig kapitein ter zee) zijn visie op de huidige rol van (kern)energie in onze samenleving. Volgens Crommelin is kernenergie de logische volgende stap in de energieconversie. Tijdens het debat zal hij ingaan op de diverse trends in de ontwikkelingen rond de afvalproblematiek. Verder zal hij ingaan op de mogelijkheden van de combinatie van een gasturbine met een inherent veilige, zelfcontrolerende en well-proven nucleaire warmtebron.

Crommelin gaat in debat met dr. Wim Gilijamse, lector Duurzame Energievoorziening bij Saxion. Gilijamse zal ingaan op de internationale ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. Wereldwijd groeien windenergie, zonne-energie en biomassa, waardoor de kosten geleidelijk omlaag gaan. In de visie van Gilijamse kunnen duurzame energiebronnen, in combinatie met een verhoging van de energie-efficiency, ons op tijd van de verslaving aan fossiele brandstoffen afhelpen. Maar dan moeten we er nu wel echt voor kiezen!

Belangstellenden die willen deelnemen aan het debat zijn van harte welkom; zij kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar de studievereniging WATT: svwatt@svwatt.nl (s.v.p. met vermelding `opgave themacafé' in de onderwerpregel en opgave van naam en functie).


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------