Ingezonden persbericht


'Pimp your bushalte', actie van Gelderse Milieufederatie voor betere bushaltes

Arnhem, 3 mei 2006

De Gelderse Milieufederatie (GMF) gaat op woensdag 10 mei aanstaande een bushalte in Gelderland voor een dag 'oppimpen'. De milieuorganisatie wil zo de reizigers in de watten leggen, zodat ze zich thuis voelen in het OV.

Te veel bushaltes in Gelderland zijn verre van aantrekkelijk en nodigen absoluut niet uit om gebruik te maken van openbaar vervoer, terwijl bushaltes juist als visitekaartje zouden kunnen dienen. De actie 'Pimp your halte' is dan ook bedoeld om aandacht te vragen voor betere bushaltes omdat deze de aantrekkelijkheid van het OV vergoten en daarmee bijdragen aan minder files en gezondere lucht. Op 12 mei wordt een grote OV-conferentie gehouden in Gelderland voor gemeentebestuurders en raadsleden. Tijdens deze conferentie, bedoeld om gemeenten enthousiaster te krijgen voor OV, worden tevens de resultaten bekend gemaakt van de Gelderse bushaltebenchmark, een grootschalig onderzoek naar de kwaliteit van de gemeentelijke bushaltes in Gelderland.

Welke bushalte op woensdag 10 mei een dag lang opgepimpt wordt, moet nog bepaald worden maar het zal er in ieder geval een zijn waar veel mensen gebruik van maken. Zo kunnen velen kennis maken met dit unieke fenomeen. De bushalte wordt die dag als een gezellige huiskamer ingericht en de gasten worden getrakteerd op een versnapering door de voortdurend aanwezige bemanning. De busreizigers moeten zich er namelijk letterlijk thuis voelen. Aan het einde van de dag zal de bushalte weer zijn oude staat terugkrijgen.

Zie ook: Columniste Carrie te gast op OV-conferentie 12 mei, http://www.geldersemilieufederatie.nl/nieuws.php?id=241

En: Unieke OV-conferentie op 12 mei, http://www.geldersemilieufederatie.nl/nieuws.php?id=232

Nadere informatie over de actie 'Pimp your bushalte' volgt op 9 mei.

Dit persbericht is verzonden door:
Gelderse Milieufederatie
Eric van Kaathoven
Communicatieadviseur en Beleidsmedewerker Duurzame Energie Jansbuitensingel 14
6811 AB Arnhem
tel. 026-3523740
tel. 06 48 96 44 78
e.van.kaathoven@geldersemilieufederatie.nl