Ingezonden persbericht


KAF EN KOREN

Finales Nijmeegse studentenbandstrijd

Voor het tweede achtereenvolgende collegejaar is Cultuur op de Campus de organisator van de Nijmeegse studentenbandcompetitie. Bands waarvan minstens één lid studeert aan de Radboud Universiteit, konden zich hiervoor aanmelden.

De vorige editie werd gewonnen door neWax en de tweede prijs was voor Roosbeef. Beide bands hebben sindsdien veel van zich laten horen en speelden op podia en festivals in het hele land.

Welke studentenband steekt dit jaar boven het maaiveld uit? Op 7 juni weten we het, dan vindt in Doornroosje de finale plaats van Kaf en Koren '05-'06. Maar op 10 mei (Trianon) en 24 mei (Merleyn) zijn er eerst nog de halve finales, met als deelnemers The Feromones, Innerstate, High Time Amplifier, Plastic Halo, Actellion en Lord Ozis. De winnaars van beide halve finales gaan door naar de finale, en er ligt nog een wildcard klaar voor de 'beste tweede'.

Op de KeK-site www.ru.nl/kafenkoren zijn verslagen te vinden van de voorrondes, die plaatsvonden op het podium van Cultuur op de Campus: het CultuurCafé op de Radboud Universiteit.

Nobody beats the drum (winnaar Grote Prijs van Nederland ­ Dance) is de slotact van de finale op 7 juni in Doornroosje. Het publiek wint die avond in elk geval: luisteren naar optredens van de drie beste studentenbands van Nijmegen en vervolgens dansen tot je erbij neervalt op een van 's lands beste dance-acts.

Woensdag 10 mei
KAF EN KOREN halve finale I: The Feromones, Innerstate, High Time Amplifier Kaf en Koren ofwel KeK is Cultuur op de Campus' studentenbandstrijd. Vonden de voorrondes plaats in het CultuurCafé, voor de (halve) finales trekt Kaf en Koren naar de popzalen in de stad, zodat de bands hun broodnodige podiumervaring kunnen uitbreiden. De eerste halve finale vindt plaats in de mooie en gezellige zaal van Trianon. En de volgende bands nemen het tegen elkaar op: The Feromones (synthie-indie-wave), Innerstate (strakke rock in de beste Kane-traditie) en High Time Amplifier (heerlijk dansbare indie rock 'n' roll). De winnaar van de avond staat op 7 juni in de finale in Doornroosje, en de tweede maakt nog kans op een wildcard. Wees erbij en zorg dat de applausmeter voor jouw favoriet het verst uitslaat! *20.00u, Trianon, Berg en Dalseweg 33, entree ¤2,50, www.ru.nl/kafenkoren, www.feromones.nl, www.hightimeamplifier.tk, www.innerstate.nl

Woensdag 24 mei
KAF EN KOREN halve finale II: Plastic Halo, Actellion, Lord Ozis Stapje voor stapje komt de uitslag van de studentenbandstrijd Kaf en Koren dichterbij. Op 10 mei kozen jury en publiek de eerste finalist in Trianon. De band die vanavond wint in Merleyn gaat ook door naar de finale op 7 juni (Doornroosje). Bovendien ligt er een felbegeerde wildcard klaar voor de 'beste tweede' van beide halve finales. De bands die tegen elkaar uitkomen zijn Plastic Halo, Actellion en Lord Ozis. Actellion speelt strakke en broeierige rock en metal, Plastic Halo wist met zijn springerige britrock 'n' roll reeds diverse prijzen in de wacht te slepen en Lord Ozis zette van alle voorrondekandidaten het hoogste percentage koren op zijn naam met zijn funkende rock. Het belooft een halve finale van ongekend hoog niveau te worden! *21.30u, Merleyn, Hertogstraat 13, entree ¤2,50, www.ru.nl/kafenkoren, www.plastic-halo.nl, www.actellion.nl

Woensdag 7 juni
FINALE KAF EN KOREN met Nobody Beats the Drum live! Het uur van de waarheid is aangebroken: in de spetterende finale van Kaf en Koren '05-'06 zal blijken welke formatie de beste Nijmeegse studentenband is. Na de laatste halve finale op 24 mei kun je op www.ru.nl/kafenkoren lezen wie de finalisten zijn. Wie van hen gaat er vandoor met de prijzen (een professionele fotoshoot, studiotijd en meerdere gigs, waaronder een optreden op de Valkhofaffaire 2006)? Het publiek wint sowieso: geniet voor een luttel bedrag van drie optredens van de beste studentenformaties die Nijmegen rijk is, en dans je vervolgens helemaal suf op de energie electro-breakbeat-drum 'n' bass van Nobody Beats the Drum (winnaar Grote Prijs van Nederland ­ Dance). *20.00u, Doornroosje, Groenewoudseweg 322, entree ¤5 (vvk www.doornroosje.nl), www.ru.nl/kafenkoren, www.herozero.nl/nbtd