Gemeente Delfzijl

PERSBERICHT

Oranje Fonds Buurtcadeau voor Delfzijl

Bunnik, 4 mei 2006 - Het Oranje Fonds, het grootste fonds op sociaal gebied in Nederland, verrast Wijkvereniging West II uit Delfzijl op 10 mei met het Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. E 2.500. Het Oranje Fonds doet dit in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij. In buurten waar de Straatprijs valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten, samenwerken en initiatieven ontplooien zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Het Oranje Fonds investeert in 2006 dan ook extra in de buurt. Samen met de Nationale Postcode Loterij verrast het Oranje Fonds in de buurt waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie binnen het werkterrein van het Fonds met het Oranje Fonds Buurtcadeau. De organisatie mag E 2.500 besteden binnen haar doelstelling én krijgt E 1.250 om het Oranje Fonds Buurtfeest te organiseren. Zo kan de hele buurt zien waaraan het Oranje Fonds Buurtcadeau is besteed én is het een feestelijke gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Wijkvereniging West II is blij verrast met dit onverwachte cadeau. 'We zijn erg trots op onze vereniging. We beheren namelijk geheel zelfstandig ons eigen wijkcentrum' aldus voorzitter Trijny Oosterhuis. 'Het Oranje Fonds Buurtcadeau gebruiken we om een nieuwe geluidsinstallatie voor het wijkcentrum aan te schaffen. Dat komt goed van pas tijdens de lezingen, dansavonden en danslessen die wij in ons wijkcentrum organiseren voor de hele buurt.' Het Oranje Fonds Buurtfeest zal in september plaatsvinden, tijdens de viering van het 25 jarig jubileum van de wijkvereniging.

Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer E 20 miljoen aan organisaties die werkzaam zijn aan de sociale kant van Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds ontvangt bijdragen van De Lotto en de Nationale Postcode Loterij en giften uit het bedrijfsleven en van particulieren. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Noot voor de pers:
Het Oranje Fonds Buurtcadeau wordt feestelijk uitgereikt op: Datum/tijd: Woensdag 10 mei - 12.30 uur
Aan: Wijkvereniging West II
Waar: Wijkcentrum de Boug, Tichelwerk 19 te Delfzijl

Wilt u bij de uitreiking aanwezig zijn of meer informatie over het Oranje Fonds Buurtcadeau, belt u dan met Merel van Weijen, T 030-6564524 of kijk op: www.oranjefonds.nl.


---- --