Gemeente Maastricht

Onthulling kunstwerk aan de Memorielaan

Datum: 2 mei 2006

Gemeente Maastricht nodigt oud-verzetsstrijders uit om aanwezig te zijn bij de onthulling van het kunstwerk aan de Memorielaan

Begin april is begonnen met de bouw van een gedenkteken voor alle personen uit het Maastrichtse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is gekozen voor een ontwerp van kunstenares Marieken Verheyen met `vrijheid' als thema. Woensdag 10 mei rond 11.30 uur onthult wethouder van cultuur Jean Jacobs samen met Marieken Verheyen, leerlingen van basisschool De Regenboog en een oud-verzetsstrijder het kunstwerk.

Het ontwerp bestaat uit een cirkel van glasplaten met teksten over vrijheid. In de cirkel worden wilde planten geplaatst die in vrijheid kunnen groeien. Het Maastrichts Centrum voor Natuur en Milieu Educatie heeft een samenstelling van planten bedacht en zorgt voor het onderhoud van de tuin.

Basisschool De Regenboog heeft in haar lessen aandacht besteed aan dit thema, adopteert het kunstwerk en vervult een rol bij de onthulling.

De buurtbewoners zijn uitgenodigd om de onthulling bij te wonen. Oud-verzetsstrijders uit Maastricht worden met nadruk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de onthulling. Deze vindt plaats op woensdag 10 mei om 11.30 uur op de Memorielaan (bij de hoek Van Assenstraat).