RTL Group


Ex-topvoetballers spelen voor 'spieren voor spieren' tijdens speciale uitzending van 'Staatsloterij 100.000 Show'
Woensdag 10 mei staat het RTL 4-programma Staatsloterij 100.000,- Show in het teken van Spieren Voor Spieren. De bekende oud-voetballers John van den Brom, Frank de Boer, Aaron Winter, Peter van Vossen, Sjaak Swart en Michel Kreek spelen met maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk geld scoren voor deze stichting. Louis van Gaal, die als ambassadeur verbonden is aan dit goede doel, en de bondscoach van het Nederlands Elftal, Marco van Basten, leveren beiden een persoonlijke bijdrage tijdens deze bijzondere show, waarin ook de uitslag van de 1000e trekking van de Staatsloterij bekend gemaakt wordt. Naast de strijd voor Spieren voor Spieren zullen er ook dit keer vijf kandidatenkoppels spelen om de ton. Terwijl Carlo Boszhard de kandidaten begeleidt in de studio, brengt Chantal Janzen een bezoek aan Louis van Gaal in het stadion van AZ.

De stichting Spieren Voor Spieren is in 1998 opgericht op initiatief van de toenmalige spelers van het Nederlands Elftal en wordt vandaag de dag gedragen door vele topsporters om de bekendheid van spierziekten te vergroten en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Duizenden kinderen in Nederland lijden aan één van de 600 verschillende spierziekten, vaak een spierziekte waarbij het zelfstandig functioneren steeds minder wordt en uiteindelijk beweging onmogelijk is. Uiteindelijk komen vele patiënten op jonge leeftijd te overlijden. De bekendste spierziekten zijn Duchenne, FSHD, S.M.A. en de ziekte van Pompe.

Uitzending: RTL 4, woensdag 10 mei, van 20.30 uur tot 21.40 uur.


---

----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. (035) 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.

© 2006 RTL Nederland / IP