Demo op 10 mei van Voetbal Field Lab

Tno

Fit for Football

Demonstratie op woensdag 10 mei van Voetbal Field Lab met nieuwe hulpmiddelen voor trainers

TNO heeft samen met PSV, Philips en andere bedrijven en kennisinstellingen in een Field Lab zeer innovatieve hulpmiddelen voor voetbaltrainers ontwikkeld. Dit vernieuwende systeem combineert door TNO ontwikkelde precieze positiebepaling en een mobiele hartmonitor van Philips om tijdens trainingen de prestaties van individuele spelers en het hele team real time en draadloos in kaart te brengen. Op deze wijze kunnen positiespel, spelinzicht, conditie,en de fysieke gesteldheid van de spelers in het veld constant en zeer gedetailleerd geobserveerd en geanalyseerd worden. Het geeft trainers een nieuw hulpmiddel bij hun strategische beslissingen.

Het systeem wordt op woensdag 10 mei in Eindhoven tijdens het evenement Fit for Football gepresenteerd aan de buitenwereld.

Op PSV-trainingscomplex De Herdgang komt een select gezelschap uit de voetbalwereld en het sportieve bedrijfsleven bijeen voor de presentatie van deze voetbalinnovatie. Door middel van een demonstratietraining toont TNO samen met de technische staf van PSV en een aantal spelers van de club wat er allemaal mogelijk is met het Field Lab.

Demonstratie live via internet te volgen
Tijdens het Fit for Football event zal een verslaggever met een mobiele telefoon, voorzien van een speciale applicatie (TNO Farcast Reporter), multimedia items publiceren op de website www.fit-for-football.org Een paar seconden na het nemen van een foto of het opnemen van een stuk audio is dit al te zien en horen op deze website. Vanuit het hele land kan je dus live bij dit event aanwezig zijn!

Toekomst Sport en Innovatie
Onlangs heeft het kabinet bekend gemaakt de komende vijf jaar 15 miljoen euro uit te trekken voor innovatie in de sport. Uitgangspunt voor het innovatieprogramma is de notitie InnoSport NL, die door NOC NSF en TNO is opgesteld. Doelstelling is onder meer de oprichting van een samenwerkingsverband van partijen uit de sport, bedrijfsleven en kennisinstellingen. Om daadwerkelijk innovaties in de sport te realiseren worden er field labs rondom verschillende sporten ingericht.


- - - - -
voor meer informatie en aanmelding voor de media:
Sandra David, communicatieadviseur TNO,

+31 (0)40 2650 826 / 06 129 665 90
of sandra.david@tno.nl

Zie ook: www.fit-for-football.org

Voor meer informatie over TNO Farcast Reporter kunt u terecht op www.tno.nl/farcast