Llink


Rotterdam 8 mei 2006


- PERSBERICHT-

In zijn vaders voetsporen

African School: Running for Your Life bij LLiNK

Opio is een getalenteerd atleet wiens vader op nationaal niveau succes had. Hij is naar Masindi gevlucht nadat zijn vader en moeder zijn omgekomen door gevechten tegen de Lord Resistance Army. Nu doet Opio er alles aan om in de voetsporen van zijn vader te treden. In deze aflevering wordt Opio in zijn dagelijkse leven gevolgd. African School is woensdag 10 mei om 23:55 te zien op Nederland 3

De Masindi provincie zit vol met mensen die gevlucht zijn voor de gruwelijke gevechten die plaats vinden in het noorden van Uganda waar de Lords Resistance Army het opneemt tegen de regering en de lokale bevolking. Mr Ntairaho is hoofd van een basisschool en doet mee aan een onderzoek naar de problemen van kinderen in de provincie.

African School volgt de dagelijkse beslommeringen van Afrikaanse scholieren en hun docenten. In African School wordt het harde Afrikaanse bestaan op een persoonlijke, herkenbare manier in beeld gebracht.

African School is woensdag 10 mei om 23:55 te zien op Nederland 3. African School is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

African School is een productie van de BBC. Deze programmaserie komt tot stand met een financiële bijdrage van NCDO.


---
EINDE PERSBERICHT