Landstede


The King of the Jungle spettert van het TAK-podium

Het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat schudt op 10, 11 en 12 mei op zn grondvesten. Dan brengen meer dan 100 enthousiastelingen de unieke en spetterende live musical The King of the Jungle. Conservatoriumstudentes Esther Baas en Sophie Waegemaekers bewerkten als afstudeerproject The Lion King tot een eigen versie, met als thema: Ga je de confrontatie aan, of loop je er voor weg?

Vierentwintig TAK-leerlingen treden op als acteur, de dansgroep bestaat uit zeven leerlingen, en negen leerlingen, twee docenten en drie conservatoriumstudenten vormen het koor.

Uit de Wierdense harmonie is een ensemble gevormd dat samen met een vijfkoppige band van het conservatorium de live muziek verzorgt. Bernice Horst, Karolien Torensma en Michel Hormes leiden als regisseurs de musical in goede banen en Esther en Sophie begeleiden de muziek.

Ze bewerkten de composities van de Lion King voor ensemble, band en koor tot een eigen The King of the Jungle-sound. We hebben er een geheel eigen versie van gemaakt, vertelt Esther.

Het is niet een liefdesverhaal, en ook het Hakuna Matata (dont worry, be happy)-verhaal voert niet de boventoon. Wij hebben de nadruk gelegd op Simbas volwassenwording en zijn overweging: ga je de confrontatie aan, of loop je er voor weg. Dat thema is volgens ons heel herkenbaar voor de spelers en de doelgroep.

We hebben gezocht naar een school die mee wilde doen en het Thomas a Kempis College was meteen superenthousiast, vertelt Esther. Daar hechten ze veel waarde aan culturele vorming, leuk is dat.

De organisatie van het enorme project had wel wat voeten in aarde. Gelukkig kregen we van alle kanten medewerking. Want je moet aan zoveel dingen denken. Zo vergaten we bijna een schijnbaar klein aspect als lampjes op de muziekstandaards. Het zou een ramp zijn geweest als al die muzikanten in het donker hun muziek niet konden lezen! Esther is zenuwachtig.

De muziek, dans en het toneel is allemaal goed ingestudeerd maar nu is het zaak dat alles goed in elkaar valt. En dat is vreselijk spannend. Op vrijdagavond wordt het afstudeerproject van Esther en Sophie beoordeeld door de examencommissie.

The King of the Jungle wordt op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 mei opgevoerd in de aula van het Thomas a Kempis College aan de Schuurmanstraat 1. Aanvang: 20.00 uur. Er is nog een beperkt aantal kaarten a 5,- per stuk verkrijgbaar op de drie locaties van het Thomas a Kempiscollege.

Locaties Landstede