vbv De Graafschap

Sportieve middag met complete selectie van De Graafschap bij Fatima in Nieuw- Wehl.

Woensdag 10 mei a.s. vindt er bij Fatima in Nieuw-Wehl een sportieve middag plaats in het kader van de Sportief tour 2006. Cliënten van Fatima krijgen de gelegenheid om te sporten met en tegen de complete selectie van De Graafschap. Deze sportieve middag start om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Tijdens de sportief tour sporten jongeren met en zonder handicap met en tegen complete selecties van B.V.O's (Betaald Voetbal Organisaties). Op 15 locaties in Nederland nemen de deelnemers het tegen elkaar op in verschillende sporten. De tour is een initiatief van de Pluryn Werkenrode Groep, de Johan Cruyff Foundation en Stichting de NEES. De Sportief tour sluit af met een grote finale dag, waarbij de 15 dagwinnaars van het hardste schot van de verschillende locaties zullen strijden om het hardste schot van Nederland.

Fatima

Fatima biedt zorg op maat voor zo'n 350 mensen met een verstandelijke handicap in een passende leefomgeving. Dat betekent een huis om te wonen, verzekerd van passende zorg. Maar Fatima betekent meer en biedt meer. Gezamenlijk leven en wonen, activiteiten van snoezelen tot arbeidstrainingen, begeleiding in werk en vrije tijd. Onderdeel uitmaken van de samenleving en werken aan wederzijdse integratie zijn belangrijk in het leven van iedereen. Vandaar dat we dit initiatief van Werkenrode om samen met voetbalvereniging de Graafschap, waarmee Fatima al jaren een goede band heeft, wederom mee te doen aan deze sportieftour ook enthousiast ontvangen.

De sportmiddag zal er als volgt uitzien:
Gezamenlijke Warming Up voor alle deelnemers verzorgd door een conditietrainer van de Graafschap. De teams gaan naar de diverse locaties om te sporten.

Voetbal (Geert Teunissen geeft live verslag)
Korfbal
Dans/ Aerobics
Het hardste schot

Alle teams verzamelen zich weer op het voetbalveld voor de gezamenlijke Cool Down, wederom verzorgd door een conditietrainer van de Graafschap. Prijsuitreiking en afsluiting van deze middag. Wederom door Geert Teunissen.

Fatima
Nieuw-Wehlseweg 14
7031 HW
Nieuw- Wehl
0314 - 696911
Informatie over de sportclinic bij Fatima is te verkrijgen bij Anita Kolkman en Sabine Willemsen van de Dienst Vrije Tijd.

Doel

Bij de Sportief tour 2006 staat het plezier van het sporten voorop. Door de Sportief tour vindt integratie plaats: jongeren met en zonder handicap ontmoeten elkaar op deze middagen en leren van elkaars (on)mogelijkheden. De ontmoetingen vinden plaats binnen 15 deelnemende zorginstellingen. De beeldvorming over jongeren met een handicap krijgt hiermee een positieve impuls.

De Pluryn Werkenrode Groep

De Pluryn Werkenrode Groep ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Cliënten kunnen gebruik maken van één of meer diensten, afhankelijk van hun individuele wensen en mogelijkheden. De Pluryn Werkenrode Groep heeft vestigingen door heel Gelderland. www.pluryn-werkenrodegroep.nl

Johan Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation steunt en stimuleert wereldwijd sport en beweging voor kinderen. Er is speciale aandacht voor jongeren met een handicap omdat juist voor hen sport van groot belang is. www.cruyff-foundation.org

Stichting de NEES

Stichting de NEES is opgericht door Johan Neeskens. Stichting de NEES verleent financiële steun aan organisaties en instellingen die werken op het gebeid van zorgverlening aan jeugdigen, die door ziekte en/of invaliditeit hulp nodig hebben. www.denees.nl


________________________einde persbericht_________________________

Informatie over de Sportief tour: Stefan Rutgers, Directeur stichting Cardo 06-53534054

---- --