Gemeente Geldrop-Mierlo


INFOPANEEL EN FOLDERS BEGELEIDEN WANDELAARS LANGS KLEINE DOMMEL

Al een aantal jaar is de gemeente in samenwerking met andere organisaties bezig om het dal van de Kleine Dommel om te vormen tot een groene long in onze gemeente. Omdat we het aantrekkelijke natuurgebiedje bij nog meer bezoekers onder de aandacht willen brengen plaatsen wij op 10 mei aanstaande een informatiepaneel bij de toegang van het gebied en wordt de folder "Ontdek het dal van de Kleine Dommel" uitgegeven. Hieraan is een feestelijk programma gekoppeld. Wij nodigen u uit bij deze feestelijkheden aanwezig te zijn, om 11.00 uur in de Akert -aan de achterzijde van de flats aan de straat de Akert!

Omdat dit voor de projectgroep weer een nieuwe mijlpaal is in een project wat zeker nog jaren in beslag zal nemen willen we het niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zal burgemeester M.J.D. Donders
- De Leest het informatiepaneel officieel onthullen en de eerste folders in de informatiedrager, naast het informatiepaneel, plaatsen.

SCHOLEN
De kinderen van groep vijf en zeven van de basisscholen de Bron en het Klokhuis zijn ook bij de gebeurtenissen rond het Dommelproject betrokken. Zijn doen mee aan een kleurwedstrijd en zullen op de kleurplaat naar eigen inzicht de tekstballonnen in de kleurplaat vullen. Natuurlijk is er een prijs voor de beste.

ONTDEKKEN
Aansluitend aan de onthulling van het informatiepaneel willen wij u, onder begeleiding van natuurgidsen van het IVN het bijzondere van dit stukje natuur met de unieke ligging tussen de stedelijke bebouwing, zelf laten ontdekken. De activiteiten worden afgesloten met een gezamenlijke picknick in het terrein.

PROGRAMMA
Het programma is als volgt: 11.00 uur - officiële onthulling en toespraak door burgemeester; 11.15 uur - kleine wandelingen onderleiding van natuurgidsen van het IVN;
11.50 uur - eenvoudige picknick in het natuurgebied; 12.15 uur - einde activiteiten.