Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

10 mei 2006

Twello - snelheidscontrole

Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Rijksstraatweg heeft de politie in de ochtenduren een radarcontrole gehouden. Van de ruim 2000 passanten reden er 34 harder dan de toegestane 50 kilometer per uur. *0 was de hoogst gemeten snelheid en alle overtreders krijgen hun bekeuring thuis gestuurd.

Zutphen - bestuurder gezocht

De politie zoekt de bestuurder van een rode BMW die dinsdagavond (9/4) betrokken is geweest bij een aanrijding op de Emmerikseweg. Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur op de Emmerikseweg met de Mgr. Schaepmanstraat. Een 20-jarige Zutphense kwam met haar vriend achterop de scooter vanaf de rotonde bij de Beethovenstraat over de Emmerikseweg aanrijden. Net na de wegversmalling naderde een rode BMW stationwagon die hen geen vrije doorgang verleende en linksaf de Mgr. Schaepman-straat insloeg. Er volgde een aanrijding, waarbij de vrouw een behoorlijke wond aan haar knie opliep en in het ziekenhuis behandeld moest worden. Haar vriend liep gen letsel op. De bestuurder van de BMW maakte zijn identiteit niet bekend en reed door. De politie zoekt deze bestuurder en eventuele getuigen.

Laren- inbraak in auto

Op dinsdag (9/4) werd er tussen 14:30 uur en 16:15 uur ingebroken in een zwarte Audi A4 op de parkeerplaats van Huis Verwolde aan de Jonker Emile Laan. Hierbij zijn twee tassen uit de kofferbak van de auto gestolen. Men is binnengekomen door een raam van het linker voorportier in te slaan. Op deze parkeerplaats zijn twee personen gezien die mogelijk iets gezien hebben. Het gaat om de volgende personen met signalement: Een manspersoon met een getinte huidskleur met kort krullend haar. Deze man droeg een rood overhemd met korte mouwen en een kakikleurige broek.De man was ongeveer 1.80m lang en had een stevig postuur. Een vrouw met blond halflang haar tot op de schouders. Deze vrouw droeg een bril. Ook droeg deze vrouw lichte kleding. Zij was ongeveer 35 jaar oud en was ongeveer 1.70m lang. Beide personen hadden een fiets bij zich. Een gedeelte van de buit is later teruggevonden in de berm aan de Markeloseweg te Laren. Misschien willen deze personen zich melden via 0900 - 8844.

Zutphen - winkeldieven aangehouden. De politie heeft dinsdagmiddag drie uit Den Haag afkomstige jongemannen (19,19,17) aangehouden voor winkeldiefstal. Het trio zou in en onbewaakt ogenblik bij een telefoonwinkel in de binnenstad meerdere telefoonkaarten hebben gestolen. Toen de beheerder de jongens even later weer voorbij zijn winkel zag lopen, waarschuwde hij de politie. Agenten stelden direct een onderzoek in en troffen twee van hen op het Stationsplein. De knapen namen de benen, maar konden na een korte achtervolging worden aangehouden. De derde werd op het perron aangetroffen. In hun fouillering bleken zij niet alleen de telefoonkaarten te hebben, maar meer van diefstal afkomstige spullen. De drie zijn in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.

Zutphen- inbraak De Condor

De Zutphense scholen moeten het de laatste tijd wel ontgelden. Ondanks regelmatig politietoezicht hebben dieven in de nacht van maandag op dinsdag kans gezien in te breken bij de school. Er werd een deur geforceerd en men mist een pc + flatscreen.

Zutphen - diefstal van bouwplaats

Onbekenden hebben in de nacht van maandag (8/4) op dinsdag ingebroken in containers op de bouwplaats aan de Looer enkweg. Sloten werden geforceerd en de aannemer mist rollen installatiedraad, koperen buizen en elektriciteitsdraad.

Eerbeek - tuinset gestolen

Dan hebben we eindelijk mooi weer en dan wordt je tuinset gestolen. Dit overkwam de bewoners van een woning aan de Veldkampweg. Afgelopen week werd de ronde teakhouten tafel met 4 bijbehorende stoelen uit de tuin gestolen. Ook namen de dieven nog een groene parasolvoet mee. De eigenaar deed aangifte.

Zutphen - wijkcontrole Leesten

Agenten hebben dinsdag in de wijk Leesten een grote controle gehouden. Periodiek wordt een Zutphense wijk op allerlei zaken gecontroleerd, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan klachten die bij de wijkagent zijn binnen gekomen en aan veiligheids-aspecten. Dit keer werd er door de stadswachten ook een woningcontrole gehouden om te kijken of men z'n waardevolle spullen goed had achtergelaten. De woningen bleken in orde, sommige schuren bleken niet afgesloten en daar stonden de fietsen voor het grijpen. Er werd een preventiekaart achtergelaten.

Rond de schooltijden werd het veilig vervoer van kinderen gecontroleerd en de agenten waren heel tevreden. Met motorrijders van het Team Verkeershandhaving werd rond de wijk op de doorgaande routes het verkeer gecontroleerd op allerhande veiligheids-aspecten. De gordel blijft de meeste overtreders (21) opleveren, daarnaast werden 3 bestuurders van bromfietsen bekeurd omdat zij te hard reden en 1 bestuurder zat niet handsfree in z'n auto te bellen.

Zutphen - fietsster gewond

Een 43-jarige Zutphense op de fiets kreeg dinsdagavond (9/4) op de rotonde van de Deventerweg geen voorrang van 16-jarige Zutphense bromfietsbestuurder. De jongen reed de vrouw in de flank aan en zij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding gebeurde omstreeks 18.35 uur. En over haar letsel is op dit moment niets bekend.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --