Gemeente Bolsward


woensdag 10 mei 2006

Mededelingen 10 mei 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het vergroten van de woning op het perceel Olieslagersstraat 12;

2. voor het vergroten van de woning op het perceel Harlingerstraat 37;
3. voor het vergroten van de woning op het perceel De Strânljip 16;
4. voor het vergroten van de woning op het perceel Berkenburg 4;
5. voor het vervangen van de dakpannen van de woning op het perceel Snekerstraat 27;

6. voor het plaatsen van een kap op de garage op het perceel Berkenburg 7;

7. voor het veranderen van de woning op het perceel Marktstraat 6;
8. voor het vernieuwen en veranderen van een bedrijfsgebouw naar een woning op het perceel Hoogstraat 46;

9. voor het oprichten van een praktijkruimte voor psychotherapie en een bedrijfswoning in het bedrijfsgedeelte van een bestaande boerderij op het perceel Snekerweg 1.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 8.1.1 van de Bouwverordening de volgende sloopvergunning is verleend:
1. d.d. 3 mei 2006, voor het slopen van asbesthoudende wandplaten in de douche van de woning Dr. J. Halbertsmastraat 64.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 4 mei 2006, CMV Oranje, voor het huis-aan-huis verkopen van bloemen op 30 en 31 mei 2006 tussen 19.00 en 21.00 uur;
2. d.d. 4 mei 2006, Poiesz Supermarkten Bolsward, voor het innemen van een standplaats op de Gysbert Japicxlaan t.b.v. de verkoop van elfstedendrop en suikerbrood op Pinkstermaandag 5 juni 2006.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunning is verleend:

1. d.d. 4 mei 2006, Bolswarder Wandelcomité, voor het houden van een optocht t.b.v. de deelnemers aan de avondwandelvierdaagse die onder begeleiding van een muziekkorps op donderdag 18 mei a.s. een rondgang door de stad maken.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 4 mei 2006, voor het kappen van een Atlas Ceder aan de Fredericusstraat 1;

2. d.d. 4 mei 2006, voor het kappen van een cypres en een Servische spar aan De Warren 10;

3. d.d. 4 mei 2006, voor het kappen van drie berken en een driestammige es aan De Dammen 8;

4. d.d. 4 mei 2006, voor het kappen van een tweestammige wilg en een tweestammige kronkelwilg aan de Friezenburg 23.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Aanvragen voor vrijstelling van het bestemmingsplan in combinatie met een bouwaanvraag
Onderstaand bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van dit bouwplan. Door het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan kan alsnog een bouwvergunning worden verleend voor dit bouwplan.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 mei aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Hierbij graag vermelden om welk bouwplan het gaat. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 57 87 64.


1. Het vergroten van de woning op het perceel Dodo Feitamalaan 5 te Bolsward. Medewerking kan worden verleend middels het verlenen van vrijstelling van het bestemmingsplan op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Vergunning Wet milieubeheer
Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij een milieuvergunning hebben verleend aan Slagerij Anema voor een ambachtelijke slagerij op het perceel Heeremastraat 10/11 te Bolsward.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 11 mei aanstaande gedurende zes weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 en bij de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft kenbaar gemaakt alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan, gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt, een beroepschrift indienen tegen het besluit. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019,
2500 EA s-Gravenhage.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.