Politie Haaglanden

Persberichten 10 mei

Haaglanden, 10-05-2006

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Op dinsdag 9 mei om 17.00 uur heeft de politie in de Copernicuslaan een hennepkwekerij opgerold. In de woning trof de politie 395 hennepplanten aan. De 41-jarige bewoonster is aangehouden. Planten en apparatuur is voor vernietiging aangeboden. De elektriciteitsmeter was teruggedraaid.

Graffiti: jongens aangehouden
Den Haag De politie heeft woensdag 10 mei om 1.45 uur op de Hildo Kroplaan twee jongens aangehouden wegens bekladding. De jongens, 16 en
17 jaar uit Den Haag, hadden vier spuitbussen op zak. Op zeker 15 plaatsen in de buurt was met verf gespoten.

Snelheidscontrole
Den Haag Bij een snelheidscontrole op de Neherkade is een 28-jarige automobilist uit Den Haag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man reed er dinsdagavond 9 mei om 21.00 uur met een snelheid van 104 kilometer per uur, terwijl de maximumsnelheid 50 km/uur bedraagt. Bij een snelheidscontrole op de Machiel Vrijenhoeklaan werd dinsdagavond ook een rijbewijs ingevorderd. De betrokkene reed er 110 kilometer per uur, terwijl de maximum toegestane snelheid er eveneens
50 km/uur is.

Vrouw spuit man in gezicht
Rijswijk Op dinsdag 9 mei om 18:10 uur werd op de Clavecimbellaan een
53-jarige inwoonster uit Rijswijk aangehouden. De 32-jarige buurman kwam bij de vrouw klagen over geluidsoverlast en werd vervolgens door haar met een onbekende vloeistof in het gezicht gespoten. De vrouw is voor nader verhoor ingesloten. De man moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Poeldijk Op dinsdag 9 mei om 13:00 uur werd in een pand aan de Slachthuiskade een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 1240 oogstrijpe planten in beslag genomen en vernietigd. Naar de eigenaar van het pand stelt de politie een onderzoek in. De politie kwam de kwekerij op het spoor naar aanleiding van een M-melding, meld misdaad anoniem 0800-7000.

Snorfietser botst op skeeler
Wassenaar Op dinsdag 9 mei om 20:15 uur botste op de Buurtweg een
29-jarige snorfietser uit Den Haag op een skeelerende man (43) uit Italië. De snorfietser zag de man over het hoofd waarna beiden ten val kwamen. Beiden mannen raakte daarbij licht gewond.

Verdachte pleegt meerdere winkeldiefstallen
Zoetermeer Op dinsdag 9 mei om 12:00 uur werd op het Theaterplein een
39-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man werd betrapt terwijl hij enkele winkelgoederen weg nam zonder te betalen. Aan het bureau bleek dat hij meerdere goederen in zijn bezit had die hij in een andere winkel ook had meegenomen zonder te betalen.

Politie ontdekt hennepkwekerij
Zoetermeer Op dinsdag 9 mei om 11:00 uur werd in een woning aan de Griekenlandlaan een hennepkwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van een tip stelde de politie een nader onderzoek in en werden in twee kamers een hennepkwekerij aangetroffen echter zonder hennepplanten. Een 33-jarige Zoetermeerse werd aangehouden. Zij verklaarde dat zij een 21-jarige Zoetermeerder had ingehuurd om de woning op te knappen. De man werd eveneens aangehouden en bekende dat opknappen door hem was vertaald naar het aanlegen van een hennepkwekerij.

Kind valt in textielcontainer
Zoetermeer Op dinsdag 9 mei om 18:00 uur viel op het Croesinckplein een 6-jarige meisje uit Zoetermeer in een ondergrondse textielcontainer. Het meisje was aan het spelen en viel in de container. De brandweer moest er aan te pas komen om het geschrokken meisje te bevrijden. Zij raakte niet gewond.

Met 167 km door bebouwde kom
Zoetermeer Op dinsdag 9 mei om 21:30 uur werd op de Zuidweg een
29-jarige Zoetermeerder betrapt bij een snelheidscontrole. Politieagenten constateerden dat de man met 167 km per uur voorbij raasde, terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km per uur geld. Na overleg met de Officier van Justitie werd het rijbewijs en de motor van de man in beslag genomen.

Zeker 1300 automobilisten dragen gordel
Den Haag Op dinsdag 9 mei heeft Politie Haaglanden tussen 13:30 en
17:15 uur op de Oranjelaan een gordelcontrole gehouden. In totaal zijn
1350 bestuurders en passagiers gecontroleerd op het dragen van de gordel. Hiervan kregen 23 een bekeuring. Een bestuurder is overgebracht naar het politiebureau omdat hij geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich had en twee bestuurders kregen een bekeuring omdat zij tegen de rijrichting in reden.

Drie jongens aangehouden voor vernieling clubhuis Den Haag Op dinsdag 9 mei rond 17.15 uur hebben politieagenten drie Haagse jongens, twee van 15 en één van 18 jaar aangehouden die verdacht worden van een poging tot inbraak en vernieling van een clubhuis op de Colensostraat. De politie kreeg een melding dat een groep jongeren een clubhuis aan het vernielen zouden zijn. Op aanwijzing van getuigen kon de politie de drie verdachten even later aanhouden.