Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer. Beschikking Artikel 8.25

Algemeen

Bedrijven die nadelige gevolgen voor het milieu en/of overlast (hinder) veroorzaken, hebben meestal een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer. Het bevoegd gezag heeft de mogelijkheid een vergunning in te trekken, als gedurende drie jaar geen handelingen worden verricht (lid 1 sub c) met gebruikmaking van de vergunning, of als de inrichting geheel of gedeeltelijk is verwoest (lid 1 sub d). De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het schriftelijk ter kennis brengen van het voornemen tot intrekking aan de vergunninghouder en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van het intrekken van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft besloten de op 4 juli 1995 aan Bouwbedrijf Bakker Arkel B.V. verleende vergunning ten behoeve van een bouwbedrijf aan de Goudenregenstraat 45 in Capelle aan den IJssel krachtens artikel 8.25 lid 1 sub c van de Wet milieubeheer ambtshalve in te trekken.

Inzage

U kunt de beschikking en de overige van belang zijnde stukken van 11 mei tot en met 22 juni 2006 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 in Schiedam.

Indien daar telefonisch om wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 en de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 010-2848662.

Bezwaar

Ingevolge artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden bezwaar maken tegen deze beschikking. Het maken van bezwaar dient te geschieden door het indienen van een bezwaarschrift bij ons college. Een bezwaarschrift kan worden ingediend gedurende een termijn van zes weken na de datum van verzending van deze beschikking.

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient in ieder geval het volgende te bevatten:


- de naam en het adres van de indiener;


- de dagtekening;


- een omschrijving van de beschikking waartegen bezwaar wordt gemaakt;


- de gronden van het bezwaar.

Een bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, Postbus 70,
32900 AB Capelle aan den IJssel.

De beschikking wordt van kracht met ingang van de dag na het einde van de bezwaartermijn, tenzij vóór deze datum bezwaar is gemaakt en met toepassing van artikel 36 van de Wet op de Raad van State, juncto artikel; 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht, een verzoek is gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Wij wijzen er op dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

Inlichtingen

Voor informatie over de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot mevrouw J. J. Burggraaf-Barendregt van de DCMR, telefoonnummer
010-2468307.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 (projectnummer 412289).