Informatie-avonden nieuwe aanpak onderhoud sloten (10-05-2006)

Waterschap Rivierenland organiseert de komende weken een aantal informatie-avonden over de proef Anders maaien. Het betreft een nieuwe aanpak van het onderhoud van de sloten die door ons beheerd worden (A-watergangen).

Waterschap Rivierenland start deze zomer op veel plaatsen in het rivierengebied met een proef Anders maaien. Hierbij maaien we de sloten die in beheer zijn bij het waterschap, niet meer routinematig een vastgesteld aantal keren per jaar. We maaien op een later tijdstip en laten dan ook stukjes begroeiing staan, zonder dat daarmee de wateraan- en afvoer in gevaar komt. Door deze nieuwe aanpak zal er een meer gevarieerde begroeiing op de oevers ontstaan, wat een gunstig effect heeft op de waterkwaliteit. Dit helpt ons te voldoen aan de vernieuwde eisen op het gebied van waterkwaliteit die aan ons gesteld worden. De nieuwe aanpak van het maaien kan ervoor zorgen dat sommige sloten er anders uit komen te zien.
Met deze proef willen we de gevolgen van anders maaien goed in beeld brengen. We gebruiken de resultaten voor de nieuwe onderhoudsmethode die we op termijn in het hele rivierengebied gaan toepassen.

Informatie-avonden
Als u meer wilt weten over de proef Anders maaien en mogelijke veranderingen in uw omgeving, bent u van harte welkom op een van de informatie-avonden:

dinsdagavond 23 mei

Elst

Linge Hotel Elst,

Dorpsstraat 23

woensdagavond 24 mei

Opheusden

Verenigingsgebouw de Notenbalk, Hamsestraat 6

dinsdagavond 30 mei

Waardenburg

Dorpshuis Waardenburg,

De Koeldert 30

donderdagavond 1 juni

Beusichem

Dorpshuis 't Zoetzand ,

Zoetzandselaan 1

dinsdagavond 13 juni

Dussen

Hotel Restaurant de Koppelpaarden,

Oude kerkstraat 1

De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren tot ongeveer 22.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u zich richten tot Saskia Janssen, tel. 0344 - 64 92 55 of per mail s.janssen@wsrl.nl