Northern Trust sleept een Nederlands mandaat voor ...........

Northern trust corporation

Northern Trust sleept een Nederlands mandaat voor vermogensbeheer van 330 miljoen euro in de wacht

LONDEN en AMSTERDAM, Nederland, May 10 /PRNewswire/ --

Northern Trust kondigde vandaag aan dat het bedrijf door de Stichting Federatief Pensioenfonds ("SFP") -- het pensioenfonds voor medewerkers van kleine en middelgrote geprivatiseerde overheidsinstellingen in Nederland werd verkozen voor custody, uitlenen van effecten en performance meting voor het fonds dat 330 miljoen euro waard is (circa US$ 400 miljoen).

De heer Dick Snijders, voorzitter van het bestuur, verklaarde: "Northern Trust heeft onze prioriteiten prima in kaart gebracht en heeft aangetoond over een diepgaande kennis te beschikken van onze vereisten. Zij hebben de aanbesteding zeer gestructureerd aangepakt en op basis van hun flexibele houding hebben wij de beslissing kunnen nemen om dit mandaat per direct aan het bedrijf toe te kennen."

Paul Cutts, managing director van het Nederlandse kantoor van Northern Trust, gaf als commentaar: "Wij zijn zeer gelukkig dat SFP voor ons heeft gekozen en dat wij opnieuw een belangrijk mandaat in de sector van pensioenfondsen kunnen aankondigen, zo kort na Pensioenfonds Vervoer en de officiële opening van ons kantoor in Amsterdam in maart. De vestiging hier is van toegevoegde waarde voor onze huidige en toekomstige klanten die op een directe en adequate manier ondersteund worden door ons Nederlandse team."

Info over Northern Trust

Northern Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) is een toonaangevend bedrijf voor beleggingsbeheer, vermogens- en fondsadministratie, fiduciaire en bankoplossingen voor bedrijven, instellingen en vermogende privé-personen over de hele wereld. Northern Trust, een multibank-houdstermaatschappij is gevestigd in Chicago in de VS en beschikt over een groeiend netwerk van 84 kantoren in 18 Amerikaanse staten en van internationale kantoren in 12 locaties in Noord-Amerika, Europa en Asia-Pacific. Per 31 maart 2006 had Northern Trust voor US$ 3,1 biljard vermogen in bewaring en voor US$ 653 miljard vermogen in beheer. Northern Trust werd opgericht in 1889 en heeft een reputatie opgebouwd als toonaangevend bedrijf in de sector door de combinatie van high-touch-service en deskundigheid met vernieuwende producten en technologie. Meer informatie kunt u lezen op www.northerntrust.com.

Northern Trust wordt in het Verenigd Koninkrijk gereguleerd door de Financial Services Authority.

Northern Trust wordt in Nederland gereguleerd door De Nederlandsche Bank.

Website: www.northerntrust.com