Gemeente Lingewaard


Aanvragen vergoeding kosten schoolvervoer 2006-2007

Ouder(s) / verzorger(s) kunnen in bepaalde gevallen in aanmerking komen voor het door de gemeente georganiseerde leerlingenvervoer. In sommige situaties worden vervoerskosten toegekend.

Ouder(s) / verzorger(s) die voor het schooljaar 2005/2006 gebruik hebben gemaakt van leerlingenvervoer ontvangen automatisch een aanvraagformulier voor het schooljaar 2006/2007.

Voor het aanvragen van leerlingenvervoer zijn de volgende zaken van belang:

* Bekostiging van de vervoerskosten wordt toegekend over de afstand tussen de woning, dan wel de opstapplaats en de dichtstbijzijnde voor de leerling toegankelijke school.

* Er kan in beginsel geen aanspraak op leerlingenvervoer gemaakt worden voor regulier basis- en voortgezet onderwijs, tenzij aanvragers schriftelijk verklaren dat er overwegende bezwaren bestaan tegen het openbaar onderwijs of de richting van het onderwijs van alle dichter bij de woning gelegen scholen van de soort waarop de leerling is aangewezen. (b.v. katholiek, protestant-christelijk, islamitisch, vrije school).
* Passend vervoer voor structureel gehandicapte leerlingen in het regulier onderwijs kan aangevraagd worden via het leerlingenvervoer.

* De afstand tot de te bezoeken school bedraagt tenminste zes km.
* Leerlingen kunnen gebruik maken van aangepast vervoer (schoolbus of taxibusje) als de reistijd met openbaar vervoer tot 50% verkort kan worden of als openbaar vervoer ontbreekt en de leerling niet in staat is om te fietsen of alleen te reizen.
* Niet vergoed worden de vervoerskosten waarbij de keuze is gemaakt voor het bezoeken van een school waarvoor op basis van de onderwijskundige inhoud van die school (b.v. Montessori, Jenaplan, Freinet, Dalton).

* Niet vergoed worden de vervoerskosten voor nieuwe aanvragen voor praktijk- en leerwegondersteunend onderwijs.

De gemeente Lingewaard heft ook dit jaar geen eigen bijdrage voor het leerlingenvervoer tenzij de afstand van huis naar een school voor basisonderwijs, een speciale school voor basisonderwijs of een school voor special voortgezet onderwijs meer dan twintig kilometer is. Dan kan een eigen bijdrage naar draagkracht opgelegd worden.

Voor informatie en toezending van een aanvraagformulier kunt naar de Gemeentewinkel gaan of contact opnemen met mevr. L. Berns, tel. 026 3260319 en/of mevr. A. van Swaay, tel. 026-3260309 van Gemeentewinkel-Samenleving.

Aanvraagformulier vervoersvoorziening leerlingenvervoer schooljaar 2006-2007

Bericht geplaatst op 9 mei 2006