SARA


gepubliceerd op dinsdag 9 mei 2006

DEISA-symposium in Bologna (Italië)

Op 4 en 5 mei heeft SARA deelgenomen aan het DEISA-symposium 'Perspectives in High Performance Computing' in het Palazzo Re Enzo, Piazza del Nettuno, Bologna (Italië). Dit symposium maakt deel uit van een reeks symposia die ieder jaar in april-mei plaatsvindt op verschillende locaties in Europa.

Jaarlijks wordt een DEISA-event georganiseerd dat gewijd is aan de discussie over wetenschappelijke en strategische uitdagingen op het gebied van High Performance Computing (HPC) en de impact te evalueren van de DEISA-onderzoekinfrastructuur op computational science in Europa.

Wat is DEISA?
Op basis van een initiatief van IDRIS-CNRS (Frankrijk) zijn de activiteiten van het DEISA-project in mei 2004 gestart met acht partners: FZJ en RZG in Duitsland, CINECA in Italië, EPCC en ECMWF in het Verenigd Koninkrijk, CSC in Finland en SARA in Nederland. Het project wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het 6th Framework Programma, als onderdeel van een krachtig initiatief dat gericht is op het benutten van grid-enabled onderzoeksinfrastructuren in Europa.

Meer informatie over het DEISA-symposium kunt u vinden op: www.deisa.org/symposium.