Politie Hollands Midden

Datum: 10 mei 2006

De Zilk Celstraf voor openstaande boetes Agenten hielden tijdens een alcoholcontrole op de Provincialeweg N206 ter hoogte van De Zilk een 32 jarige man uit Dzialdowo (P) staande. De man werd onderworpen aan een blaastest. De voorlopige blaastest gaf een F aan, wat betekent dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Op het bureau bleek hij 565 ug/l te blazen, de limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man zou bij 570 ug/l ingenomen worden, dus hij had geluk, zij het niet dat de man een rijontzegging had en dus helemaal niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Uit politie-informatie bleek dat hij ook nog een aantal, wel 20 openstaande boetes had en een onherroepelijk vonnis. Deze boetes en het vonnis kon hij afbetalen of in celstraf uitzitten. De man is inmiddels overgebracht naar het cellencomplex in Leiden. In totaal zou hij, als hij niet betaald, 128 dagen moeten zitten.

Hillegom Aanhouding na spuiten van graffiti De politie heeft een 14 jarige jongen uit Hillegom aangehouden op verdenking van het aanbrengen van tags (een soort van signatuur van graffiti spuiters) op de muur van een zwembad aan de Vosselaan. De jongens was met zijn broer toen hij gezien werd door een getuige op een plaats waar net graffiti was aangebracht. De jongens werden aangesproken door de getuige en de politie werd gebeld. Een van de jongens kon worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij ontkende dat hij verantwoordelijk was voor de graffiti. De politie zet het onderzoek voort.

Lisse Jongens van fietsendiefstal verdacht De politie heeft dinsdag 9 mei rond 22.00 uur aan de Barentszstraat twee 15 jarige jongens uit Lisse aangehouden. Een buurtbewoner zag dat de jongens een opmerkelijke belangstelling hadden voor de achtertuinen van de woningen en zag ze even later met een fiets weglopen. Kort daarvoor waren ze nog niet met een fiets gezien. 1-1-2 werd gebeld. Inmiddels had de man van de meldster de jongens te pakken en droeg ze over aan de gearriveerde politie. Aan het bureau volgde het verhoor van het tweetal. Beiden ontkenden de diefstal maar vertelden de niet afgesloten fiets gevonden te hebben. Omdat die niet afgesloten was vonden zij dat ze hem dan wel mochten meenemen. Na hun verhoor werd het tweetal in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. De fiets staat aan het bureau. De politie onderzoekt de herkomst en maakt proces-verbaal op.

Sassenheim Sporen van inbraak gewist De politie kreeg op dinsdag 9 mei de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Marijkestraat in Sassenheim. De politie heeft aangifte opgenomen waaruit bleek dat er een laptop, een mobiele telefoon en een digitale fotocamera waren weggenomen. De inbreker(s) waren middels de achterdeur binnengekomen. Helaas kon de technische recherche geen onderzoek doen naar eventueel achtergelaten sporen, omdat de bewoner alles al had opgeruimd. De politie adviseert bij het ontdekken van een inbraak dan ook onmiddellijk de politie in te schakelen, geen spullen te verplaatsen en zo min mogelijk aan te raken. Dan kan de technische recherche goed onderzoek doen om eventueel via achtergelaten sporen de dader te achterhalen.

Leiden Verkeersongeval Op dinsdag 9 mei, rond 14.45 uur, zijn een fietsster en een bromfietser op elkaar gebotst. De fietsster, een 29 jarige vrouw uit Leiden, reed op de Sieboldstraat. Zij fietste in de richting van de Lage Rijndijk. Aangekomen bij de T-kruising, wilde zij de rijbaan oversteken. Op dat moment komt juist een 39 jarige bromfietser uit Leiderdorp aanrijden uit de richting van de Floresstraat. Beiden botsen, de vrouw komt ten val. Zij raakt gewond aan het hoofd. De bromfietser loopt schaafwonden op. De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval. Mogelijk heeft een op de stoep geparkeerde bestelbus het zicht van de brom- en fietser belemmerd. Het onderzoek wordt voortgezet.

Leiden Politie controleert op snelheid De politie heeft in de eerste week van mei ter handhaving van de verkeersveiligheid op diverse plaatsen in Leiden snelheidscontroles gehouden. De controles leverden 510 overtreders op. Zij kunnen binnenkort een schikkingsvoorstel van het CJIB in de brievenbus verwachten. Op de volgende 50 kilometer wegen werden de controles gehouden: Straat Passanten Overtreders Hoogst gemeten snelheid Willem de Zwijgerlaan 621 27 80 km Doctor Lelylaan 1265 30 75 km Stevenshofdreef 2672 180 85 km Hoge Rijndijk 1721 150 85 km Oegstgeesterweg 2575 123 90 km

Leiden Politie houdt verdachte diefstal fiets aan De politie heeft woensdag 10 mei rond 01.00 uur aan het Stationsplein een 37 jarige man uit Leiden aangehouden. Een burger zag dat de man bezig was om een daar gestalde fiets te stelen door het slot open te breken en belde 1-1-2. De politie trof de man aan met in zijn nabijheid de fiets waarover in de melding gesproken was. Het slot van de fiets was verbroken. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het politiebureau en hem daar verhoord. Na zijn verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op. De fiets staat aan het politiebureau en de politie hoopt de eigenaar daarvan te achterhalen.

Leiden Man aangehouden voor belediging Een 21 jarige man uit Leiden is dinsdag 9 mei rond 14.45 uur op de Lammermarkt aangehouden nadat hij daar medewerkers van parkeerbeheer had beledigd. Hij was het er niet meer eens dat hij door parkeerbeheer werd aangesproken over het parkeren van zijn auto zonder daarvoor een parkeerkaartje getrokken te hebben. Parkeerbeheer gaf hem nog een kans om onder een bekeuring uit te komen door alsnog een parkeerkaartje van 2 euro te kopen. Daar was hij het niet mee eens en riep op luidde toon 'Kanker oplichters'. De mannen van parkeerbeheer voelden zich door die uitspraak beledigd en namen de man mee naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal voor belediging van een ambtenaar in functie en mocht daarna het bureau weer verlaten.

Gouda Twee aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft twee vechtende mannen aangehouden op de Bernadottelaan. Op dinsdag 9 mei, omstreeks 14.45 uur, kregen agenten de opdracht van de meldkamer om naar de Bernadottelaan te gaan omdat daar gevochten zou worden. Ter plaatse bleken twee mannen, een 19 jarige en een 31 jarige Gouwenaar gewond te zijn geraakt. De twee hadden met elkaar gevochten naar aanleiding van een mishandeling eerder die dag tussen twee meisjes. Een 16 jarige Reeuwijkse had een 14 jarige Goudse geslagen wegens een eerder conflict. De twee mannen kozen ieder partij voor één van hen, waarna de ruzie ontstond. De 19 jarige had vervolgens met een glazen fles een ruit van het portiek van een flat aan de Bernadottelaan kapot geslagen en daarna met de fles op het hoofd van de 31 jarige geslagen. De 31 jarige was vervolgens met een schop in zijn hand de 19 jarige weer achterna gegaan. Voordat hij schade kon aanrichten werd hij aangehouden. Ook de 19 jarige werd aangehouden en na een bezoek aan het ziekenhuis konden beiden gehoord worden op het bureau. De 19 jarige is in verzekering gesteld.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --