Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 10-05-2006

Bestuurder onder invloed

RHENEN In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 20-jarige man uit Kesteren aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Bij een verkeerscontrole aan de Stikke Hucht werd de man rond 00.10 uur aan de kant gezet. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Bij de ademanalyse blies de man 660 ugl. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verzet bij aanhouding

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagavond omstreeks 21.15 uur een 18-jarige man in zijn woonplaats aangehouden wegens belediging. Hierbij verzette de man zich hevig.

Tijdens een bromfietscontrole aan de Kerkewijk werd de man staande gehouden. Na de controle beledigde de man één van de agenten, waarop hij werd aangehouden. Hij verzette zich tijdens en na zijn aanhouding zo hevig dat één van de agenten licht gewond raakte. De man is voor verhoor overgebracht naar het bureau waar proces verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Verkeerscontroles

RHENEN Bij een snelheidscontrole aan de Cuneraweg zijn dinsdag tussen 12.00 uur en 14.30 uur ruim 1900 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Bij deze controle reden 17 voertuigen harder dan de toegestane limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur. De overtreders krijgen allen een boete thuisgestuurd.

VEENENDAAL De politie heeft dinsdagmiddag tussen 14.45 uur en 15.45 uur aan de Grote Beer een snelheidscontrole gehouden met een lasergun. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. Bij de controle werden 9 proces verbalen uitgeschreven voor het overschrijdingen van de maximumsnelheid en 1 voor het niet dragen van een autogordel. De hoogste snelheid bedroeg 71 km/uur.

RHENEN De politie heeft dinsdag aan de Nieuwe Veenendaalseweg een snelheidscontrole gehouden met behulp van een lasergun. Hierbij werden 8 bestuurders staande gehouden voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogste snelheid was 70 km/uur.

ACHTERBERG Op dinsdagochtend tussen 9.00 en 10.00 uur hield de politie op de Veenweg en Maatsteeg snelheidscontroles. De maximumsnelheid van 60 km/uur werd 8 keer overtreden met een hoogste meting van 93 km/uur. Tevens werd er één boete uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel en twee aan bestuurders die hun rijbewijs niet konden tonen.