Politie Gelderland-Midden

Fietser (12) aangereden en gewond

Publicatiedatum: 10-5-2006 10:31:08

Arnhem - Een twaalfjarige fietser uit Arnhem is dinsdagochtend gewond geraakt nadat hij op de Randweg in zijn woonplaats was aangereden door een auto. Het slachtoffer had diverse schaafwonden opgelopen en is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond half negen, toen de jongen de rijbaan wilde oversteken op een oversteekplaats. Daarbij werd de jongen geschept door een auto, bestuurd door een 67-jarige vrouw eveneens uit Arnhem. Diverse passanten bleken getuige te zijn van het ongeval. De automobiliste zou de jongen niet hebben opgemerkt toen ze aan kwam rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Automobilist rijdt door rood, bromfietser aangereden
Publicatiedatum: 10-5-2006 10:30:36

Arnhem - Bij een aanrijding tussen een bromfietser en een auto op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat in Arnhem is dinsdagochtend een 59-jarige Arnhemmer licht gewond geraakt. Het slachtoffer, de bromfietser, hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie verdenkt de automobilist ervan door rood te zijn gereden. Beide bestuurders botsten omstreeks tien uur op elkaar. Onder de omstanders waren drie getuigen die tegenover de politie verklaarden dat de bestuurder van de auto, een 27-jarige Elstenaar, door rood was gereden. De bromfietser liep een verwonding op aan een arm en werd door verplegend personeel van een ambulance terplekke nagekeken. De ambulanceverplegers oordeelden echter dat ziekenhuisopname niet nodig was. De Elster automobilist had verklaard niet op het verkeerslicht te hebben gelet maar op het verkeer voor hem. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Mishandeling in lijnbus, Arnhemmer aangehouden

Publicatiedatum: 10-5-2006 10:29:58

Arnhem - De politie van Arnhem heeft dinsdagavond een 28-jarige man uit die stad aangehouden wegens mishandeling van een 18-jarige plaatsgenoot in een lijnbus. Het slachtoffer was daarbij niet gewond geraakt. De twee bleken elkaar te kennen. Problemen in de relationele sfeer zouden de aanleiding zijn tot het handgemeen dat door toedoen van passagiers werd beëindigd. Volgens het slachtoffer zat hij rond half elf in een lijnbus, samen met zijn zestienjarige vriendin. Op de Kronenburgsingel wilden beiden uitstappen. Op dat moment stond daar echter ook de moeder van het meisje en haar vriend, de 28-jarige Arnhemmer. Die zou daarop de bus ingelopen zijn om het slachtoffer enkele klappen te verkopen. De chauffeur van de bus en enkele passagiers grepen daarbij in, waarna de 28-jarige Arnhemmer de bus weer uitging. Het slachtoffer meldde zich daarop bij de politie. Volgens zijn verklaring zou de mishandeling een gevolg zijn van het feit dat de moeder van zijn vriendin bezwaar heeft tegen de relatie van haar dochter. De 28-jarige Arnhemmer werd later in zijn woning door de politie aangehouden en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---