Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 10-05-2006

Te veel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 mei vergat een automobilist een rotonde te nemen.

Rond 01.25 uur reed een 32-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg over Oostelijke Randweg in de richting van de Bikkersweg. Hij zag daarbij de rotonde kennelijk te laat en reed die rechtdoor op. Daarbij kwam hij een lantaarnpaal en twee verkeersborden tegen, die werden vernield.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, constateerden dat de automobilist te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies de Bunschoter 855 ug/l, bijna vier keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al was ingevorderd en dat hij een volledige ontzegging van de rijbevoegdheid had, vanwege een zware snelheidsovertreding. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

EEMNES De politie heeft op dinsdag 9 mei van 14.15 uur tot 16.00 uur een verkeerscontrole op de Wakkerendijk gehouden. Daarbij werden zes bekeuringen uitgeschreven: niet dragen van helm (2), niet dragen autogordel (1), bromfiets niet verzekerd (1), teveel vermogen bromfiets (1) en negeren van een inhaalverbod (1).