Politie Gelderland-Midden

Politie deelt tientallen bonnen uit bij verkeerscontroles
Publicatiedatum: 10-5-2006 10:47:35

Arnhem - De Arnhemse politie heeft dinsdag bij diverse verkeerscontroles in Arnhem-Zuid en Presikhaaf tientallen bonnen uitgedeeld. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd wegens een forse snelheidsovertreding.
Gedurende ochtend en een deel van de middag controleerde de politie op diverse doorgaande wegen in Arnhem-Zuid, waaronder de Groningensingel, Hollandweg en Brabantweg. Veruit de meeste bekeuringen waren voor de hard rijden (21 stuks), maar eenzelfde aantal werd uitgedeeld aan bestuurders die zonder autogordels reden. Een 21-jarige automobilist uit Apeldoorn raakte zijn rijbewijs kwijt: hij werd betrapt toen hij met 101 km/u over de John Frostbrug raasde. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De totale opbrengst van de controles in Zuid was 68 bekeuringen.
In Presikhaaf deelde de politie in totaal 50 bekeuringen uit. De politie controleerde daar op de Wichard van Pontlaan en omgeving. De meest voorkomende overtredingen waren het rijden zonder gordel (36 keer). Tegen 3 bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden op een opgevoerde brommer; de overige bonnen waren voor diverse andere verkeersovertredingen.
Met het stelselmatig controleren van het verkeer wil politie een bijdrage leveren aan het bevorderen van de verkeersveiligheid in de wijken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---